fbpx

1 din 10 Mac-uri a fost infectat cu acest malware

1 din 10 Mac-uri a fost infectat cu acest malware

Acum cativa ani in urma, se putea spune ca sistemul de operare macOS de pe computerele Mac este destul de sigur in fata malware-ului, dar nu si acum.

De fapt, compania Kaspersky de securitate cibernetica a dezvaluit ca exista un malware care a infectat pana acum 1 din 10 computere Mac. Acel malware care le-a infectat este un trojan deghizat in update Flash Player.

Platforma Flash a Adobe a fost treptat retrasa de-a lungul anilor. Companii precum Apple care dezvolta browsere au dezactivat Flash-ul in mod implicit in urma cu cativa ani.

CITESTE SI:  Chromebook-ul Lenovo Flex 11 a fost anuntat - specificatii si pret

Din pacate, se pare ca inca exista malware care infecteaza computerele Mac. Conform unei stiri de la Kaspersky, se pare ca Trojanul Shlayer continua sa infecteze computerele Mac ale companiei Apple din Statele Unite.

Acesta este un trojan care se deghizeaza in update Flash Player. Acesta solicita utilizatorilor sa instaleze cel mai nou update Flash Player, dar, in realitate, va instala un trojan, oferind atacatorilor acces backdoor la Mac-ul infectat.

CITESTE SI:  Noile laptopuri ASUS ZenBook Flip 13 si 15 sunt oficiale - specificatii

Stirea sustine ca acest malware deghizat in update Flash Player a infectat circa 1 din 10 computere Mac pana in prezent. In niciun caz nu este vorba despre un malware nou, pentru ca acest trojan exista inca din 2018.

Cu toate acestea, dupa cum indica stirea de Kaspersky, nu va disparea prea curand. Kaspersky spune: “Dupa ce am analizat familia Shlayer, putem concluziona ca platforma macOS de pe computerele Mac este o sursa buna de venituri pentru infractorii cibernetici. Legaturile trojanului se bazeaza chiar pe resurse legitime – atacatorii cibernetici sunt adeptii artei ingineriei sociale. E greu de prezis cat de sofisticat va fi urmatorul malware”.

CITESTE SI:  Ce optiune automata ofera Android Q pentru modul intunecat

Acestea fiind zise, folosirea softurilor antivirus pe computere de orice fel n-a fost nicicand mai indicata. In ziua de azi, oamenii rau intentionati te pot infecta.