ZTE ajunge la un acord cu Statele Unite pentru ridicarea interdictiei

ZTE ajunge la un acord cu Statele Unite pentru ridicarea interdictiei

O interdictie de export a fost impusa companiei ZTE cu sediul in China in urma cu cateva saptamani de catre Departamentul de Comert al Statelor Unite ca raspuns la incalcarea unei solutionari anterioare intr-un caz de incalcare a unor sanctiuni asupra Iranului.

Companiile din Statele Unite nu mai aveau voie sa vanda produse catre compania ZTE din cauza interdictiei, ceea ce inseamna ca compania nu mai putea nici sa se aprovizioneze cu procesoare de la Qualcomm pentru smartphone-urile sale.

ZTE si-a incetat activitatile la scurt timp dupa si a muncit din greu pentru solutionarea problemei cu guvernul Statelor Unite. S-a ajuns la un acord care permite companiei ZTE sa-si reia activitatile.

CITESTE SI:  Germania va face viteza la internet de 50Mbps sa fie un standard

Interdictia a fost impusa timp de 7 ani de Statele Unite, iar daca compania ZTE nu ajungea la un acord cu Departamentul de Comert, probabil ca compania ar fi suferit un prejudiciu ireparabil pentru businessul sau.

Se asteapta ca compania ZTE va pierde 3 miliarde de dolari ca urmare a interdictiei. Departamentul de Comert al Statelor Unite a semnat un acord de garantie cu ZTE, iar compania trebuie sa achite o suma de 400 de milioane de dolari, inainte ca interdictia sa poata fi ridicata.

O notificare care informeaza ca interdictia a fost ridicata va fi emisa de Oficiul pentru Industrie si Securitate al Departamentului de Comert al Statelor Unite, dupa efectuarea platii de 400 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Sondaj: 20% dintre soferii americani ignora caracteristicile tehnice din masinile lor

Departamentul de Comert a mai spus ca aceasta este cea mai dura pedeapsa si cel mai strict regim de conformare pe care l-a impus vreodata intr-un astfel de caz. De asemenea, a adaugat ca acest lucru ii va descuraja pe unii in viitor si se va asigura ca Departamentul de Comert este capabil sa protejeze Statele Unite de cei care vor sa puna in pericol tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *