fbpx
Zoom lanseaza asta pentru toate conturile

Zoom lanseaza asta pentru toate conturile

Zoom este o companie din Statele Unite care ofera servicii de apeluri video pentru utilizatori. Aceasta companie a anuntat ca lanseaza ceva anume pentru toate conturile, indiferent ca acele conturi sunt cu plata sau nu. Acum nu e vorba despre criptarea end-to-end.

Compania Zoom din Statele Unite a dezvaluit ca autentificarea cu doi factori va sosi pentru toate conturile, pentru a facilita reducerea anumitor riscuri de securitate.

Odata activat, sistemul va solicita utilizatorilor sa introduca un cod unic dintr-o aplicatie de autentificare mobila, cod primit prin SMS sau prin apel telefonic.

CITESTE SI:  Ce aplicatii despre coronavirusul Wuhan sunt respinse de Google si Apple

Acest lucru va impiedica infractorii sa preia controlul asupra conturilor, deoarece, pe langa adresa de e-mail si parola, vor trebui sa detina si controlul fizic asupra dispozitivelor mobile ale utilizatorilor.

Autentificarea cu doi factori (2FA) e disponibila pe portalul web Zoom, clientul desktop, aplicatia mobila si Zoom Room. 2FA accepta protocolul cu parola unica bazata pe timp (TOTP), deci functioneaza cu aplicatii precum Google Authenticator, Microsoft Authenticator si Free OTP.

CITESTE SI:  La ce lucrau impreuna Google si Huawei, dar care a fost intre timp anulat

Compania din Statele Unite accepta, de asemenea, diverse modalitati de autentificare pentru conturi, inclusiv SAML, OAuth si autentificare pe baza de parola. Mai devreme in acest an, Zoom a iscat controverse oferind apelurilor criptare end-to-end doar pentru utilizatorii care platesc.

CITESTE SI:  Android 12 ar putea imprumuta aceasta caracteristica de la iOS

De aceasta data, compania lanseaza 2FA pentru toti utilizatori. Configurarea 2FA e o procedura mai diferita, depinde daca esti administrator de afaceri sau utilizator individual.

Pentru un ghid detaliat, consulta ghidul centrului de asistenta 2FA al companiei Zoom din Statele Unite. Ce parere ai despre faptul ca compania americana ofera autentificare cu doi factori pentru toate conturile, indiferent ca sunt cu plata sau nu?