fbpx

YouTube va suspenda temporar aceste canale

YouTube va suspenda temporar aceste canale

Platforma de streaming video YouTube din SUA va suspenda temporar anumite canale timp de o saptamana (nu vor mai putea publica continut) si acestea vor fi marcate negativ. La alte doua marcari, canalul este suspendat definitiv.

Dupa ce, acum ceva timp, insurgentii au sosit la Capitoliul SUA, YouTube a eliminat un clip video despre care unii sustin ca il prezinta pe presedintele american cum instiga la revolta.

YouTube sustine ca lucreaza pentru a reduce dezinformarea, anuntand ca orice canal care posteaza clipuri video care pretind ca alegerile din SUA au fost fraudate nu vor mai putea incarca clipuri video, povesti sau evenimente live.

CITESTE SI:  Ce companie a cumparat platforma GIPHY

De obicei, YouTube nu interzice canalele de la postare inca de la prima incalcare a regulilor, insa aceasta practica a suspendata din cauza evenimentelor din Washington.

In decembrie, platforma video din SUA a anuntat ca va elimina clipurile video care aduc in discutie “fraude sau erori pe scara larga” la alegerile din 2020 din SUA, iar YouTube a declarat ca a eliminat deja mii de clipuri video pentru incalcarea acestei politici.

CITESTE SI:  Cat de populare vor fi boxele inteligente in 2020

Asa cum se intampla de obicei cu implementarea de noi politici, YouTube a avut o perioada in care clipurile video care incalcau politica au fost eliminate fara a marca negativ canalul. La trei marcari negative, canalul poate fi suspendat definitiv.

Acea perioada in care nu suspenda canale trebuia sa se incheie pe 20 ianuarie, dar compania YouTube din SUA a decis sa devanseze acel termen pe 7 ianuarie. Acest lucru se intampla dupa ce Facebook l-a interzis pe presedintele american din aplicatiile sale, cel putin pana pe 20 decembrie.

CITESTE SI:  Aceste masini vor accepta apeluri video

Twitter, intre timp, i-a suspendat contul si i-a inlaturat cateva tweeturi. Ce parere ai despre faptul ca companiile media si online din SUA il blocheaza mediatic pe presedintele american?

Facebook