fbpx

YouTube va izola clipurile video controversate care nu ii incalca politicile

YouTube va izola clipurile video controversate care nu ii incalca politicile

La fel ca legea, YouTube are politici care sunt destul de clare, dar exista cazuri in care oamenii incarca un clip video care duce la multe controverse, dar care nu prea incalca politicile platformei.

Asta inseamna ca, oricat de mult ar fi ofensata o persoana de acel filmulet, compania nu prea are motive sa il stearga. Cu toate acestea, se pare ca YouTube a venit cu o solutie la aceasta problema, iar aceea este de a izola aceste filmulete care nu ii incalca politicile.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea lansa un iPhone 5G abia in 2021

Potrivit companiei, “In curand, vom aplica un tratament mai dur clipurilor video care nu sunt ilegale dar care au fost marcate de utilizatori pentru potentiala incalcare a politicilor noastre cu privire la ura si extremism violent. Daca descoperim ca acest clipuri video nu incalca politicile noastre, dar contin continut religios sau suprematist controversat, acestea vor fi amplasate in stare limitata”.

Acestia adauga, “Clipurile video vor ramane pe YouTube in spatele unui interstitial, nu vor fi recomandate, nu vor fi monetizate si nu vor avea caracteristici cheie precum comentarii, clipuri video sugerate si like-uri. Vom incepe sa lansam acest nou tratament clipurilor video de pe versiunile desktop ale YouTube-ului in saptamanile care urmeaza si il vom aduce si pentru cele mobile la scurt timp dupa”.

CITESTE SI:  Twitter permite acum afisarea numelor de pana la 50 de caractere

Practic, la fel ca filmuletele necatalogate, aceste clipuri video nu vor putea fi descoperite usor de comunitatea generala a YouTube-ului, ceea ce inseamna ca, cel putin la suprafata, compania isi va proteja utilizatorii de astfel de filmulete care nu ii incalca politicile dar care pot deranja.

CITESTE SI:  Nu mai poti sterge postarile de pe Facebook, in versiunea web

Cele mai noi eforturi de izolare a acestui tip de continut ale YouTube-ului sunt doar o alta parte din planul lor general de a pastra platforma cat mai sigura este posibil. Luna trecuta, YouTube a anuntat ca vor redirectiona cautarile pentru filmuletele extremiste catre playlist-uri antiterorism, in schimb.

Facebook