fbpx
YouTube pune etichete clipurilor video de stiri care au fost finantate de guvern

YouTube pune etichete clipurilor video de stiri care au fost finantate de guvern

YouTube a depus eforturi pentru a-si imbunatati transparenta, motiv pentru care cineva care vizioneaza continut de stiri pe platforma poate observa incepand de acum o schimbare.

Daca un clip video de stiri a primit o finantare de la guvern, YouTube va afisa o eticheta sub clipul video. Acest lucru se aplica numai clipurilor video incarcate de agentiile de stiri.

In trecut, obisnuiam sa vedem influenceri social media pe platforme precum Instagram sau YouTube promovand produse in moduri subtile. Ideea era, probabil, ca promovarile sa nu para publicitate si sa para mai naturale, dar in ultima vreme am inceput sa vedem ca platformele social media clarifica daca o postare a fost sau nu sponsorizata.

CITESTE SI:  Ce proiect de comedie ar putea finanta in secret Elon Musk

Acum se pare ca YouTube procedeaza la fel, cu exceptia faptului ca, in acest caz, va eticheta clipurile video pe platformele sale daca au fost finantate de guverne.

Potrivit YouTube, “Intr-un mic pas catre acest angajament, astazi vom incepe lansarea etichetelor pentru clipurile video incarcate de agentiile de stiri care primesc un anumit nivel de finantare de la guvern. Telul nostru este de a le oferi utilizatorilor informatii suplimentare pentru a-i ajuta sa inteleaga mai bine sursele continutului de stiri pe care aleg sa-l vizioneze pe YouTube”.

CITESTE SI:  Guvernul britanic vroia ca WhatsApp sa construiasca un backdoor

Se procedeaza astfel pentru a oferi transparenta utilizatorilor site-ului de clipuri video detinut de Google care ar putea dori sau nu sa stie daca o anumita agentie de stiri a fost finantata de guvern, ceea ce presupunem ca ar putea fi partinitor intr-o anumita masura.

CITESTE SI:  VIDEO: Niste "angajati" Apple recomanda produse Microsoft

Cu toate acestea, YouTube nu se asteapta ca aceasta caracteristica sa fie perfecta si ii incurajeaza pe utilizatori si pe editorii stirilor sa trimita feedback pentru a-i ajuta sa imbunatateasca caracteristica pentru clipuri video in timp.