fbpx
Yahoo spune ca bresa din 2013 a afectat 3 miliarde de utilizatori

Yahoo spune ca bresa din 2013 a afectat 3 miliarde de utilizatori

Yahoo a fost una dintre companiile indragite de utilizatori ale internetului in trecut cand internetul era inca relativ tanar. De fapt, s-ar putea spune ca pozitia companiei Yahoo si influenta sa din trecut sunt aproapte similare cu influenta pe care Google o are astazi.

Serviciile companiei Yahoo de email, portal de stiri si motor de cautare au fost folosite de multi. Din pacate, in ultimii ani, compania a fost prezenta in titlurile ziarelor din motive nu prea bune, si anume din cauza diferitelor brese de securitate pe care compania le-a avut, cum ar fi cel din 2013 cand s-a raportat ca un miliard de utilizatori au fost afectati.

CITESTE SI:  Apple va repara acest defect al lui MacBook Pro printr-un update software

Cu toate acestea, se pare ca numarul utilizatorilor afectati ar putea fi mai mare, deoarece compania (acum parte a Oath) a confirmat intre timp ca 3 miliarde de utilizatori (toti utilizatorii sai) s-ar putea sa fi fost afectati de aceasta bresa de securitate.

Anuntul de pe site-ul Oath spune ca, “Dupa achizitionarea companiei Yahoo de catre Verizon si in timpul integrarii, compania a obtinut recent informatii noi si acum crede ca, in urma unei investigatii cu ajutorul expertilor, toate conturile de utilizator Yahoo au fost afectate in luna august 2013”.

CITESTE SI:  Apple a folosit deep learning pentru a rezolva vocea robotica a lui Siri, poti asculta diferenta

Compania subliniaza ca aceasta nu este o bresa noua de securitate, ci o actualizare a celei anterioare care a afectat 3 miliarde de utilizatori si ca ei au trimis de atunci emailuri catre ceilalti proprietari de conturi, pentru ca acestia sa stie despre asta. Pentru cei care nu stiu, compania Yahoo a fost preluata de Verizon la inceputul acestui an, iar Oath este un nou brand format care cuprinde Yahoo si AOL.

CITESTE SI:  Germania vrea sa stocheze toate datele de navigare pe internet ale utilizatorilor, dar o Curte de Justitie spune ca incalca o lege a Uniunii Europene

Intr-o declaratie data de Chandra McMahon, directorul pentru securitatea informatiilor de la Verizon, acesta spune, “Verizon se angajeaza sa respecte cele mai inalte standarde de responsabilitate si transparenta si lucram in mod proactiv pentru a asigura siguranta si securitatea utilizatorilor si retelelor noastre intr-un peisaj evolutiv al amenintarilor online. Investitia noastra in Yahoo permite echipei respective sa continue sa intreprinda pasi importanti pentru sporirea securitatii precum si pentru a beneficia de experienta si resursele companiei Verizon”.