fbpx
Xiaomi va incepe sa preinstaleze aplicatii Microsoft pe smartphone-urile lor

Xiaomi va incepe sa preinstaleze aplicatii Microsoft pe smartphone-urile lor

Aplicatiile si serviciile companiei Microsoft nu s-au gasit de obicei in trecut pe platforma Android, dar asta a inceput sa se schimbe acum cativa ani in urma. Acum, poti gasi toate aplicatiile incluse in Microsoft Office disponibile pe Play Store pentru oricine vrea sa le descarce si sa le instaleze pe smartphone sau tableta.

Totusi, nu toate smartphone-urile vin cu magazinul online de aplicatii Play Store preinstalat. Smartphone-urile Xiaomi, de exemplu, nu au magazinul de aplicatii Play Store. Dar vestea buna este ca Xiaomi si compania americana au incheiat un parteneriat.

CITESTE SI:  Smartphone-urile Acer Liquid Z630 si Acer Liquid Z630s sunt pregatite sa fie lansate

Xiaomi a fost de acord sa achizitioneze in jur de 1500 de patente de la Microsoft. Anul trecut, s-a anuntat ca aplicatiile Microsoft vor veni preinstalate pe cateva smartphone-uri Android, cum ar fi cele oferite de Samsung.

Acum, se pare ca pentru cei dintre voi care planuiesc achizitionarea unui smartphone Xiaomi, si dispozitivele Xiaomi vor preinstalate cu aplicatiile companiei americane in viitor.

Acest lucru vine ca urmare a unei intelegeri in care Xiaomi a fost de acord sa cumpere 1500 de patente de la Microsoft.

CITESTE SI:  De ce Apple ar fi reluat productia lui iPhone X lansat in 2017

Potrivit unei stiri de The Wall Street Journal, “Ca parte a intelegerii, Xiaomi va preinstala Microsoft Office si Skype – aplicatia de video-chat detinuta de Microsoft – pe cateva dintre smartphone-urile sale printre care se numara Mi 5, Mi Max, Redmi Note 3 si Mi 4S.

Cu toate acestea, este vorba despre mai mult decat umflarea caracteristicilor smartphone-urilor lor. Vicepresedintele senior al Xiaomi, Wang Xiang, a dezvaluit ca prin achizitionarea acestor patente, compania va putea lucra la o lansare mai raspandita a produselor sale care in cea mai mare parte a fost limitata la regiunea asiatica.

CITESTE SI:  Ce nume ar putea avea boxa inteligenta a Samsung si de ce numele pare ciudat

Compania a declarat inainte ca alcatuirea unui portofoliu de patente a fost unul dintre pasii pe care acestia i-au facut pentru a-si aduce telefoanele in Statele Unite.

Intelegerea este destul de interesanta, avand in vedere ca Microsoft a anuntat recent ca isi vor reduce operatiunile in afacerea smartphone-urilor de consum, dar, in acelasi timp, prin vanzarea si licentierea patentelor lor, acestia se asigura ca inca sunt relevanti si esentiali pe scena mobila. Asadar, aplicatiile companiei americane vor sosi pe dispozitivele producatorului chinez.