Xiaomi produce acum smartphone-uri in India

Xiaomi produce acum smartphone-uri in India

Primul smartphone produs in India al Xiaomi, al treilea cel mai mare producator din acest segment, lanseaza acum o linie de asamblare in Sri City, India.

Prim-ministrul din Andhra Pradesh, Chandrababu Naidu a lansat produsul Redmi 2 Prime, la un eveniment din orasul Visakhapatnam, India.

In doar cativa ani, popularitatea companiei chineze in tara natala a crescut vertiginos si chiar in trimestrul anterior a ajuns in varful pietei de smartphone-uri din China.

Compania este cu ochiul pe extinderea sa internationala, dar nu se grabeste pe pietele majore din America de Nord si Europa, compania se concentreaza initial pe pietele in curs de dezvoltare.

CITESTE SI:  Samsung prezinta statii de incarcare solare pentru telefoane mobile in India

O parte din planul extinderii este de a localiza productia in pietele tinta, iar compania a facut asta in India, smartphone-urile vandute de Xiaomi in acea tara vor fi fabricate acolo.

Xiaomi a anuntat astazi ca a facut echipa cu Foxconn pentru a produce smartphone-uri in India, iar primul smartphone care va fi fabricat in tara va fi Redmi 2 Prime.

CITESTE SI:  O adolescenta a murit electrocutata de cablul de incarcare ros al iPhone-ului

Productia in tara a inceput deja si i-a permis companiei Xiaomi sa ofere smartphone-ul Redmi 2 Prime la un pret foarte atractiv, si anume 6999 de rupii indiene, adica aproape 110 dolari.

India nu este singura tara in care Xiaomi are un asemenea aranjament, cand compania s-a mutat in Brazilia a infiintat de asemenea o fabrica locala, in principal din cauza taxelor de import destul de mari in Brazilia care ar afecta abilitatea companiei Xiaomi de a oferi smartphone-uri bune la un pret foarte competitiv.

CITESTE SI:  Microsoft va introduce conectivitate broadband pentru satenii indieni

Probabil ca Xiaomi va vedea o imbunatatire pe acea piata, productia locala ii va permite sa optimizeze mai mult telefonul si sa se asigure ca clientii primesc un telefon solid la un pret foarte competitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *