fbpx
Xiaomi ar putea lua in considerare productia propriilor procesoare [zvon]

Xiaomi ar putea lua in considerare productia propriilor procesoare [zvon]

Asa cum stim cu totii, cea mai importanta componenta din interiorul unui smartphone este procesorul.

Pentru a-si face produsele puternice, producatorii isi vor echipa smartphone-urile cu procesoare de ultima ora, iar unii chiar incearca sa-si dezvolte propriile procesoare, cum ar fi Huawei.

Companii precum Apple, Samsung si Huawei si-au construit propriile procesoare pentru a le folosi in dispozitivele lor mobile, reducandu-si dependenta fata de alte companii, cum ar fi Qualcomm, MediaTek si NVIDIA, al caror domeniu principal de activitate este producerea de cipuri.

CITESTE SI:  Samsung insista ca este inca compania de smartphone-uri fruntasa in India

Sau, in cazul Apple, 0% bizuire de producatorii de procesoare, desi acest lucru ii va obliga probabil sa le produca ei.

Avand in vedere ca Xiaomi se ridica rapid in domeniul smartphone-urilor, este oare timpul ca producatorul chinez de smartphone-uri sa inceapa sa produca propriile procesoare?

Potrivit unei stiri de pe ETK China, acestia au auzit ca Xiaomi ar putea intr-adevar sa ia in considerare angajarea intr-un astfel de proiect, desi chiar acum nu s-a confirmat acest lucru.

CITESTE SI:  Cum e Mi Mix 3 5G - primul smartphone 5G al Xiaomi

Nu este prima data cand auzim astfel de zvonuri. In august, s-a zvonit, de asemenea, ca Xiaomi ia in considerare productia propriilor cipuri, asa ca faptul ca auzim din nou acest lucru pare sa acorde o mai mare greutate zvonurilor.

De asemenea, Xiaomi a incheiat recent o intelegere cu Qualcomm care le licentiaza cateva dintre patentele lor.

Acestea fiind spuse, ETK sustine ca o sursa din cadrul MediaTek indica altceva. Sursa lor sustine ca decizia companiei Xiaomi de a construi propriile procesoare este un proces scump si de durata, ceva ce trebuie sa recunoastem ca este adevarat.

CITESTE SI:  Cu ce ar putea inlocui Samsung perforatia din ecranele smartphone-urilor

Cu toate acestea, ar putea ajuta Xiaomi sa economiseasca niste bani pe termen lung, lucru care, in schimb, ar duce la telefoane si mai ieftine.

In orice caz, trateaza aceste informatii cu precautie deocamdata. Va trebui sa asteptam si sa vedem cu ce ne asteapta 2016, in ceea ce priveste Xiaomi.