fbpx

Xiaomi ar putea fi o companie de 100 de miliarde de dolari in acest an

Xiaomi ar putea fi o companie de 100 de miliarde de dolari in acest an

Xiaomi a ales doua banci internatioanale pentru oferta sa publica initiala planificata, a afirmat o persoana cu cunostinte directe asupra problemei. Credit Suisse si Deutsche Bank au fost alese pentru a lucra la oferta publica initiala.

Xiaomi nu este bine cunoscuta in Occident, dar asta nu a oprit compania sa fie evaluata la 100 de miliarde de dolari in cursul acestui an. Ar inseamna ca Xiaomi a devenit o companie in valoare de 100 de miliarde de dolari, iar asta fara a pune piciorul pe piete majore precum Statele Unite.

CITESTE SI:  Tara care nu mai interzice generarea de Bitcoin

Potrivit unei noi stiri, Xiaomi incearca sa se listeze la bursa in cursul acestui an la o valoare care poate atinge 100 de miliarde de dolari. Producatorul nu exista de zeci de ani si totusi a reusit sa-si creeze un renume intr-o perioada scurta de timp.

Compania Xiaomi a inceput prin oferirea de telefoane cu specificatii bune la preturi agresiv de mici. Aceasta a ramas la acea strategie si a devenit repede populara pe pietele cheie emergente, cum ar fi India.

CITESTE SI:  Samsung cumpara o companie de inteligenta artificiala pentru a ajuta Bixby

Compania Xiaomi se afla deja pe o pozitie dominanta in China si pe alte piete din Asia de Sud. Xiaomi produce acum o varietate de produse, astfel incat nu mai este doar o alta companie de smartphone-uri.

Bloomberg raporteaza ca compania a ales Morgan Stanley si Goldman Sachs dintre bancile internationale pentru oferta sa publica initiala. De asemenea, se spune ca au ales doua banci pentru oferta publica initiala cu o valoare tinta de 100 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Ce functie Apple Maps ajunge in Japonia pentru prima data

Producatorul nu a hotarat inca momentul si locatia vanzarii actiunilor. Oferta sa initiala publica ar putea fi cea mai mare dupa oferta initiala publica a Alibaba in valoare de 25 de miliarde de dolari din 2014.

Xiaomi de aprope 100 de miliarde de dolari nu a comentat rapoartele IPO (oferta publica initiala), dar inca nu exista nicio confirmare daca si cand compania intentioneaza sa se listeze la bursa.