fbpx

Xiaomi ar putea avea legaturi cu armata acestei tari

Xiaomi ar putea avea legaturi cu armata acestei tari

Din cauza legaturilor sale cu armata unei anumite tari, compania Xiaomi a fost adaugata pe lista companiilor militare de catre administratia Trump. Se pare ca aceasta companie are legaturi cu armata unei anumite tari. Desigur, Xiaomi neaga o astfel de legatura si chiar a oferit o declaratie in aceasta privinta.

Administratia Trump din Statele Unite a adaugat Xiaomi pe lista companiilor militare. Asta inseamna ca SUA au desemnat al treilea producator de smartphone-uri ca marime din lume ca o companie detinuta de armata chineza.

CITESTE SI:  Ce controler de jocuri ar putea aparea pentru dispozitivele iOS

Prin urmare, investitorii americani nu mai pot cumpara actiuni Xiaomi. De asemenea, din cauza unui ordin semnat recent de Donald Trump, investitorii vor fi nevoiti sa-si vanda actiunile pe care le detin, pana pe 11 noiembrie anul acesta.

Conform autoritatilor din SUA: “Departamentul s-a decis sa evidentieze si sa contracareze proiectul de dezvoltare a fuziunii militare-civile a Chinei – care sustine obiectivele de modernizare a armatei – si care asigura accesul la expertiza dobandita si dezvoltata chiar si de acele companii din China, universitati si programe de cercetare car par a fi entitati civile”.

CITESTE SI:  Compania care a revandut fraudulos 100.000 de dispozitive Apple care trebuiau sa fie reciclate

Xiaomi, insa, isi neaga legatura cu armata chineza si a declarat ca va mentine securitatea companiei sale si a actionarilor sai. Conform unei declaratii de la Xiaomi: “Compania reitereaza faptul ca furnizeaza produse si servicii pentru uz civil si comercial. Compania confirma ca nu este detinuta, controlata sau afiliata cu armata chineza si nu este o companie comunista militara chineza”.

CITESTE SI:  Vladimir Putin: Cine va conduce inteligenta artificiala va conduce lumea

CNBC informeaza ca actiunile Xiaomi au scazut cu 10,6% la deschiderea de vineri dupa ce a aparut stirea cum ca ar avea legaturi cu armata chineza. Lista militara americana este separata de lista comerciala care impiedica companiile din Statele Unite sa lucreze cu Huawei si cu alte entitati din China.

Facebook