fbpx

Xiaomi ar putea adopta displayuri sensibile la presiune in viitor

Xiaomi ar putea adopta displayuri sensibile la presiune in viitor

Potrivit unui bine-cunoscut leakster chinez, Xiaomi a patentat o noua tehnologie similara cu cea 3D Touch a Apple.

Sursa nu ofera niciun alt detaliu pe aceasta chestiune, asa ca nu este clar daca Xiaomi va dezvolta de la zero propria sa tehnologie de sensibilitate la presiune, sau daca Xiaomi va face un parteneriat cu Synaptics si va utiliza tehnologia “ClearForce” a celei din urma companii.

Inca de cand Apple si-a lansat iPhone-urile cu 3D Touch, internetul a fost inundat cu zvonuri cum ca si alti producatori vor integra aceasta caracteristica sensibila la presiune in telefoanele lor.

CITESTE SI:  De ce ASUS s-ar putea sa nu mai lanseze nicio tableta

Zvonurile sustin ca telefoanele Galaxy S7 de anul viitor ale Samsung ar putea integra displayuri sensibile la presiune, iar acum un zvon din China a indicat ca si Xiaomi ar putea fi interesata de acest lucru.

Zvonul sustine ca Xiaomi a patentat o tehnologie de display care este similara cu caracteristica 3D Touch sensibila al presiune a Apple, sugerand faptul ca producatorul chinez Xiaomi a explorat ideea, cel putin.

CITESTE SI:  Esec la Apple? Compania a renuntat aparent la senzorul Touch ID integrat in displayul lui iPhone 8

Daca asta se va concretiza intr-o caracteristica reala de smartphone sau nu, ramane de vazut. Cu toate acestea, dupa cum a indicat G for Games, Xiaomi a lucrat cu Synaptics in trecut.

Pentru cei care nu sunt familiarizati, Synaptics este o companie care a anuntat recent controllere de display care le vor oferi displayurilor smartphone-urilor displayuri sensibile la presiune.

Compania a declarat ca productia in masa a acestor controllere este in desfasurare, asa ca exista sanse sa le vedem adoptate abia in 2016.

CITESTE SI:  Ce record mondial a doborat Xiaomi in India cu niste magazine

Cu toate acestea, cum am spus deja, Xiaomi si Synaptics au lucrat impreuna in trecut, asa ca s-a speculat ca producatorul chinez ar putea apela la Synaptics pentru displayurile sensibile la presiune, ca si alternativa la producerea propriilor displayuri sensibile la presiune.

Oricum ar fi, cel mai bine ar fi sa tratam acest zvon cu precautie, dar ce credeti voi despre asta? Vor deveni displayurile sensibile la presiune ceva obisnuit la fel ca senzorii de amprente digitale?