fbpx
Windows 10 va bloca aceste aplicatii in mod implicit

Windows 10 va bloca aceste aplicatii in mod implicit

Sistemul de operare Windows 10 va bloca in mod implicit anumite aplicatii incepand cu luna august a acestui an, datorita update-ului pentru luna august lansat de compania Microsoft. Pentru a putea rula unele apps-uri, utilizatorii vor fi nevoiti sa dezactiveze acea functie de blocare.

Securitatea Windows a evoluat fata de primele zile in care putea detecta si bloca apps-urile nedorite. Se pare ca compania Microsoft din Statele Unite va imbunatati securitatea, sistemul de operare Windows 10 fiind mai categoric in privinta blocarii acelor apps-uri PUA.

CITESTE SI:  Un departament al guvernului britanic renunta la Microsoft in favoarea Google

Pentru cei nefamiliarizati, aplicatiile PUA nu sunt considerate neaparat malware. In schimb, PUA se refera la apps-uri cum ar fi cele adware sau cele care ar putea avea un impact negativ asupra confidentialitatii.

De aceea, in unele cazuri, sistemul de operare ar putea detecta si bloca astfel de aplicatii. Aceasta functie a fost implementata cu update-ul din mai 2020, dar compania Microsoft din Statele Unite a anuntat ca, incepand cu august 2021, aceasta va fi activata in mod implicit.

CITESTE SI:  De ce tabletele Wacom colectau date de la utilizatori

Potrivit Microsoft: “Cu update-ul Windows 10 din mai 2020, am adaugat blocare Potentially Unwanted App pentru utilizatorii Windows 10, dar aceasta nu era activata in mod implicit. Incepand cu august 2021, o vom activa in mod implicit”.

Cei care au activat deja manual aceasta functie de blocare a aplicatiilor PUA, pot folosi deja functia lansata de Microsoft. Dar pentru cei care inca nu activat-o, update-ul din august o va activa.

CITESTE SI:  Cum poti instala Android pe consola Nintendo Switch. Neoficial

S-ar putea sa fii nevoit sa dezactivezi functia lansata de Microsoft daca exista anumite aplicatii pe care nu le poti instala pentru ca sunt blocate de sistemul de operare. Ce parere ai despre faptul ca Windows 10 va bloca in mod implicit anumite aplicatii incepand cu aceasta luna?