fbpx

Windows 10 instaleaza aceste lucruri fara consimtamantul utilizatorilor

Windows 10 instaleaza aceste lucruri fara consimtamantul utilizatorilor

Anumite publicatii de tehnologie si utilizatorii Windows 10 au dezvaluit ca acest sistem de operare reporneste PC-urile pentru a instala anumite lucruri. Iar asta fara consimtamantul utilizatorilor, ceea ce pentru unii e revoltator.

Update-urile obligatorii pentru sistemul de operare Windows 10 nu sunt ceva nou, dar cel mai recent exemplu e destul de problematic. Publicatiile Windows Latest, ZDNet si The Verge, dar si utilizatorii, semnaleaza ca sistemul de operare Win 10 reporneste PC-urile pentru a instala, fara consimtamant, linkuri catre aplicatiile web Office care se lanseaza in browserul Edge, inclusiv in meniul Start.

CITESTE SI:  De ce o companie aeriana doreste sa ne golim conturile de Instagram de continut

Si, in ciuda informatiilor initiale, acest lucru nu se limiteaza doar la membrii Insider, ci e valabil si pentru lansarile Win 10 standard. Aplicatiile nu necesita spatiu de stocare sau alte resurse.

Pana acum, insa, instalarea aplicatiilor web Office era optionala. Dar acum sistemul de operare nu-ti solicita consimtamantul, daramite sa te instiinteze ca le va instala.

CITESTE SI:  Cum e smartphone-ul Motorola care seamana cu Galaxy Note

Compania Microsoft din Statele Unite poate perturba munca sau alte sarcini importante pentru a-si promova suita de productivitate online. In timp ce lipsa consimtamantului pentru instalarea acelor produse este in mod clar o problema, The Verge a remarcat ca acest lucru banalizeaza update-urile obligatorii in general.

Compania americana Microsoft a creat update-urile obligatorii pentru a se asigura ca utilizatorii au cele mai recente remedieri de securitate si pentru a preveni focarele de malware pe scara larga.

CITESTE SI:  Cum replica China in privinta vanzarii TikTok in SUA

Daca PC-ul tau Windows 10 se reporneste pentru a instala produse fara consimtamantul utilizatorilor, utilizatorii s-ar putea sa devina circumspecti in legatura cu acele update-uri. De asemenea, acest lucru mai inseamna ca nu mai ai autoritate absoluta asupra PC-ului tau Windows 10.