fbpx

WhatsApp nu va mai suporta platforma Nokia S40 dupa anul viitor

WhatsApp nu va mai suporta platforma Nokia S40 dupa anul viitor

WhatsApp a actualizat data de incheiere a suportului pentru platformele mobile vechi. Dintr-o postare de pe blogul companiei, aflam ca aceasta a prelungit termenul limita pentru aproape toate sistemele de operare.

Serviciul WhatsApp detinut de Facebook a confirmat recent ca are de gand sa incheie suportul pentru doua sisteme de operare mobile care au cazut mai mult sau mai putin in uitare.

WhatsApp a anuntat ca va incheia suportul pentru BlackBerry 10 si Windows Phone 8 pe data de 31 decembrie 2017. Serviciul popular de mesagerie cross-platform (disponibil pe mai multe sisteme de operare) a decis, de asemenea, sa incheie suportul pentru dispozitivele Nokia S40 dupa anul viitor.

CITESTE SI:  Cat de bine se vinde iPhone Xs Max, comparativ cu iPhone Xs

Compania anuntase pentru prima oara in cursul acestui an ca va inceta sprijinul pentru BlackBerry 10 si Windows Phone 8 la jumatatea anului 2017. Compania s-a razgandit apoi si a anuntat ca va suporta cele doua platforme pana la sfarsitul acestui an.

CITESTE SI:  De ce CEO-ul Tim Cook al Apple crede ca Wall Street ii subapreciaza

De asemenea, nu va mai oferi extensii. WhatsApp a confirmat ca nu va mai accepta telefoane BlackBerry 10 si Windows Phone 8 dupa 31 decembrie 2017. Celelalte sisteme de operare care nu mai sunt suportate de aplicatie se numara Nokia Symbian S60, Android 2.1 si Android 2.2.

WhatsApp a confirmat de asemenea, ca va retrage suportul pentru platforma Nokia S40, dar nu imediat. Cei care detin un telefon propulsat de aceasta platforma Nokia S40 au un an de zile la dispozitie inainte de a li se cere sa-si schimbe dispozitivul daca doresc sa utilizeze WhatsApp.

CITESTE SI:  Hotelurile Hilton se mandresc ca smartphone-urile au fost folosite drept chei de 11 milioane de ori

Nokia S40 va fi sustinuta de WhatsApp pana pe data de 31 decembrie 2018. Cu toate acestea, compania avertizeaza ca, intrucat nu mai dezvolta in mod activ pentru aceasta platforma, unele functii ar putea inceta sa mai functioneze pe Nokia S40.