fbpx

WhatsApp este de acord sa nu partajeze date cu Facebook. Pana la un anumit punct

WhatsApp este de acord sa nu partajeze date cu Facebook. Pana la un anumit punct

Facebook, aplicatia sa populara de mesagerie WhatsApp disponibila pe mai multe platforme si biroul britanic al comisiei de informatii au ajuns la un armistitiu in ancheta lor lunga asupra felului in care Facebook si WhatsApp partajeaza datele utilizatorilor.

Avand in vedere faptul ca Facebook detine WhatsApp, ne asteptam ca in cele din urma ambele platforme se vor uni cumva. Cu cativa ani in urma, s-a dezvaluit faptul ca WhatsApp intentioneaza sa partajeze informatii de utilizator cu Facebook, ceea ce a dus la o uriasa criza printre utilizatori si cei care militeaza pentru confidentialitate din intreaga lume.

CITESTE SI:  Datele de lansare pentru continuarile filmului Avatar au fost confirmate

Vestea buna este ca se pare ca acum WhatsApp da inapoi cu planurile sale de a partaja informatii cu Facebook. Asta potrivit comisarului de informatii din Marea Britanie care a anuntat ca s-a ajuns la un armistitiu cu Facebook/WhatsApp, ca se va opri investigatia asupra companiilor si ca au ajuns la un acord asupra controversei privind partajarea de informatii.

CITESTE SI:  Ce tip de Windows 10 nu va mai oferi Microsoft producatorilor de PC-uri

Cu toate acestea, retineti ca acest lucru este doar temporar, deoarece, potrivit comisarului pentru informatii, Elizabeth Denham, este posibil ca datele personale vor fi partajate in continuare daca se incadreaza in conformitate cu regulamentul privind protectia generala a datelor care va intra in vigoare in luna mai.

Asta inseamna ca, in cazul in care schimbul de informatii personale al Facebook si WhatsApp va fi conformitate cu regulamentul, atunci nu vor exista probleme.

CITESTE SI:  Facebook are un nou centru de date european

Potrivit comisarului, “Legea privind protectia datelor nu impiedica o companie sa partajeze date personale – trebuie doar sa respecte cerintele legale”. Pentru moment, se pare ca daca exista date de utilizator de partajat, acest lucru poate fi efectuat numai pentru procesarea datelor. Asadar, serviciul are voie sa impartaseasca anumite informatii retelei sociale.