fbpx

Western Digital va prelua Sandisk pentru o suma de 19 miliarde de dolari

Western Digital va prelua Sandisk pentru o suma de 19 miliarde de dolari

Cand vine vorba despre tehnologiile de stocare, avem companii precum Western Digital, Seagate si SanDisk, iar astea sunt doar cateva dintre ele.

SanDisk este o bestie usor diferita fata de Western Digital, avand in vedere ca producatorul este cunoscut mai mult pentru cardurile lor de memorie, decat de hard disk-uri.

Cu toate acestea, se pare ca piata de carduri de memorie tocmai a devenit mai mica, avand in vedere ca Western Digital si-a anuntat planurile de a prelua compania pentru o suma colosala de 19 miliarde de dolari.

CITESTE SI:  De ce Sony reduce preturile PlayStation Now la jumatate

Acest lucru face practic ca actiunile SanDisk sa valoreze fiecare 86,50 dolari. Se pare ca acestea reprezinta un plus de 15%, comparativ cu pretul de inchidere de cu o zi in urma, asa ca investitorii Sandisk ar trebui sa fie destul de incantati de acest pret.

Se asteapta ca Western Digital va avea de castigat de pe urma acestei preluari, mai ales pentru ca in ziua de azi tot mai multi producatori de PC-uri aleg sa foloseasca SSD-uri in unitatile lor, asa ca, preluand compania, Western Digital se poate asigura ca acestia continua sa ramana relevanti.

CITESTE SI:  La fel ca Apple, Amazon ar avea o echipa secreta de sanatate

Potrivit lui Steve Miligan, directorul companiei cumparatoare, “Compania combinata va fi pozitionata ideal pentru a capta oportunitatile de crestere create de evolutia rapida a industriei dispozitivelor de stocare. Sunt exaltat sa urez bun-venit echipei Sandisk si cautam sa creem valoare suplimentara pentru fiecare dintre cei cu care lucram, inclusiv clientii, actionarii si angajatii nostri”.

CITESTE SI:  Cum poate Apple economisi miliarde de dolari pe an

De asemenea, se asteapta ca directorul Sandisk, Sanjay Mehrotra, va veni la bordul companiei Western Digital dupa incheierea cu succes a preluarii companiei de 19 miliarde de dolari.