fbpx
Vulnerabilitatea ireversibila de securitate a cipului M1 al Apple

Vulnerabilitatea ireversibila de securitate a cipului M1 al Apple

S-a descoperit recent o vulnerabilitate ireversibila de securitate la cipul M1 abia lansat al companiei Apple din Statele Unite. Ireversibila pentru ca e la nivel de hardware, ceea ce inseamna ca cipul M1 in cauza s-ar putea sa fie inlocuit de pe Mac-uri cu unul fara acest defect.

Defectele de securitate sunt ceva obisnuit la dispozitivele inteligente. Ar fi probabil imposibil sa cumperi un dispozitiv fara vulnerabilitati de securitate.

Cat despre compania Apple din Statele Unite, se pare ca s-a descoperit un defect la noul cip M1 de anul trecut al companiei americane. E o vulnerabilitate ireversibila.

CITESTE SI:  Se asteapta ca Apple va vinde in aceasta vara iPhone-ul cu numarul un miliard

Acest defect a fost descoperit de dezvoltatorul Hector Martin. Defectul e ireversibil pentru ca, similar cu defectul Spectre al procesoarelor Intel, aceasta vulnerabilitate de securitate exista la nivel de hardware.

Asta inseamna ca companiei Apple ii e imposibil sa inlature vulnerabilitatea prin update-uri software. Ceea ce inseamna ca utilizatorii vor fi nevoiti sa-si duca Mac-urile in service pentru a li se inlocui cipul de catre Apple, nu exista o alta alternativa.

CITESTE SI:  iPhone X nu se descurca la fel de bine pe cat spera Apple, potrivit unui analist

Acest defect, daca ar fi exploatat, ar permite aplicatiilor sa faca schimb de date fara ca sistemul de operare sa detecteze acest lucru.

Cu toate acestea, conform dezvoltatorului, desi aceasta e o vulnerabilitate de securitate, nu e un motiv sa fim foarte ingrijorati. Asta pentru ca, cel putin pentru moment, acest defect al procesorului M1 al Apple nu pare sa fi fost exploatat.

CITESTE SI:  Firefox va incheia suportul pentru Windows XP si Windows Vista in 2018

Din fericire, acest defect a fost descoperit din timp, abia ce cipul M1 a fost lansat. Asta inseamna ca Apple poate imbunatati securitatea acestui cip.

Daca compania Apple ar fi creat cateva generatii de Mac-uri cu cip M1, iar vulnerabilitatea de securitate era descoperita ani de zile mai tarziu, ar fi fost un fiasco.