fbpx
Vor fi suportate fisierele audio FLAC de inalta calitate in iOS 11

Vor fi suportate fisierele audio FLAC de inalta calitate in iOS 11

Se stie foarte bine, printre cei carora le place sa asculte muzica, ca a asculta muzica in formatul MP3 nu este cea mai buna idee, avand in vedere ca de obicei pasionatii de muzica tind sa favorizeze formate fara pierderi de calitate, cum ar fi formatul de fisier FLAC.

Cu toate acestea, nu toate platformele suporta formatul  FLAC, cum ar fi platforma iOS a Apple, dar se pare ca asta s-a schimbat cu iOS 11. Platforma iOS 11 a fost recent anuntata, iar cu ea o noua aplicatie Files.

CITESTE SI:  Cu cat s-ar putea scumpi iPhone-urile pentru americani

Pentru cei care nu sunt familiarizati, aplicatia Files practic ofera o locatie centrala pentru diverse servicii de stocare in cloud, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu vor trebui sa deschida multiple aplicatii pentru a-si accesa fisierele FLAC, mai ales daca ei folosesc diferite servicii in acelasi timp.

Datorita acestui lucru se pare ca, potrivit unui utilizator de pe Reddit, daca vrei sa incerci sa redai fisiere FLAC din iCloud Drive in iOS 11, va functiona fara probleme.

CITESTE SI:  La ce anume lucreaza Microsoft cu SpaceX

Postarea de utilizatorul atm153 este in felul urmator, “Da, sunt la fel de surprins cum sunteti si voi. Incarca niste FLAC-uri in iCloud Drive sau in orice altceva (serviciu de stocare in cloud) si le poti reda direct pe dispozitiv in Files. Testat pe smartphone-ul meu 6S Plus pe iOS 11 Beta 1”.

Cu toate acestea, aceasta este departe de a fi o experienta ideala, avand in vedere ca nu pare sa fie integrata in alte servicii si aplicatii ale Apple, cum ar fi Apple Music.

CITESTE SI:  De ce senatorii americani iau Google la intrebari

Poate ar putea fi un semn al lucrurilor care vor sosi in viitor cand, poate inaintea lansarii lui iOS 11 din aceasta toamna, Apple ar putea actualiza iTunes pentru ca fisierele FLAC sa fie suportate. Oricum ar fi, se pare ca platforma iOS 11 ar putea suporta fisiere audio FLAC.