fbpx
Volvo produce prima masina fara sofer pentru o incercare publica

Volvo produce prima masina fara sofer pentru o incercare publica

Volvo a produs prima masina fara sofer care va lua parte la incercarea publica de conducere autonoma Drive Me. Masina fara sofer a fost lansata pentru linia de productie in Torslanda, Suedia, si va lua parte la ceea ce Volvo descrie ca fiind “cel mai ambitios experiment de conducere autonoma avansata pe drumurile publice”.

Drive Me va consta in oameni care folosesc masini fara sofer si complet autonome pe drumurile publice. Asta da ambitie, intr-adevar.

Volvo are de gand sa produca o intreaga flota de astfel de masini fara sofer care vor lua parte la incercarea publica Drive Me.

CITESTE SI:  Uber se ocupa de raul de miscare din masinile fara sofer

Producerea masinilor are nevoie de timp si tocmai de aceea acest proiect nu va incepe cu adevarat pana anul viitor, dar acest anunt este o indicatie de la Volvo ca este complet angajata sa o ia pe acest drum.

Incercarea publica a tehnologiei de conducere autonoma a Volvo va avea loc in Gothenburg acolo unde soferii nu vor avea nevoie sa atinga volanul si pedalele, iar acestia vor trebui sa foloseasca caracteristicile de conducere autonoma ale autoturismului.

CITESTE SI:  Ce autonomie incredibila are masina electrica Dyson

Volvo echipeaza SUV-urile sale XC90 cu cativa senzori, incluzand, dar nefiind limitati la LiDAR, radar, precum si camere conventionale pentru incercarea Drive Me.

Toata informatia adunata de acest hardware este procesata de Autonomous Driving Brain intr-un proces care este descris ca fiind o fuziune de date.

Datele sunt apoi folosite pentru a dicta actiunile pe care masina fara sofer le executa de una singura. Compania spune ca proiectul Drive Me este un pic diferit fata de ceea ce fac competitorii sai, avand in vedere ca este mai orientat pe consumatori.

CITESTE SI:  Cum va fi prima masina electrica sport a Maserati

Compania spera ca va castiga mai multa intelegere cu consumatori reali in fata volanului unei masini fara sofer in situatii real-world.

Volvo planuieste sa extinda aceasta incercare publica pentru Londra si poate chiar si China anul viitor.