fbpx

Volkswagen ia in considerare producerea unei versiuni electrice a Beetle

Compania Volkswagen ia in considerare producerea unei versiuni electrice a Beetle

Compania Volkswagen ia in considerare producerea unui succesor electric si cu tractiune spate a masinii Beetle, ca parte dintr-o gama de modele cu emisii zero bazate pe noua sa platforma MEB (Modular Electric Baukasten), potrivit presedintelui producatorului german de masini, Herbert Diess.

Beetle-ul electric propus, care ar fi un model apropiat de Microbus, este una dintre numeroasele propuneri care urmeaza sa fie puse in fata consiliului Volkswagen.

Lasand la o parte scandalul diesel in care Volkswagen a fost implicat acum ceva timp, compania a produs niste masini destul de bune, desi putem spune ca una dintre cele mai emblematice masini ale companiei este Beetle care a primit niste upgrade-uri si un design mai modern fata de inceputurile sale.

CITESTE SI:  De ce clientii Apple nu-si vor putea recupera dispozitivele trimise pentru reparatii la magazinele companiei

Cu toate acestea, se pare ca masina emblematica ar putea primi un upgrade diferit si ar putea exista o versiune electrica a autoturismului in viitor. Potrivit unei stiri de Autocar, se spune ca Volkswagen intentioneaza sa produca o versiune electrica a Beetle.

CITESTE SI:  Cat de rezistenta este noua sticla de protectie Gorilla Glass 6

Totusi, in acest moment doar se vorbeste despre asta, pentru ca Volkswagen nu a inceput inca sa lucreze la nimic. Potrivit presedintelui companiei, Herbert Diess, acesta neaga zvonurile potrivit carora Volkswagen are deja un succesor pentru acest autoturism.

De asemenea, acesta a dezvaluit ca, daca vor produce un succesor, ei se vor intoarce la radacinile Beetle, adica la un model de tractiune spate. “Daca vrem sa producem un Beetle electric, ar fi mult mai bun decat modelul de astazi, mult mai aproape de istorie, deoarece ar fi un model cu tractiune spate”.

CITESTE SI:  Ce imbunatatiri primeste Samsung Galaxy S8 cu cel mai nou update

Nu s-a suflat o vorba daca si cand vom vedea versiunea electrica a masinii Beetle a Volkswagen, dar avand in vedere ca masinile pe electricitate castiga in popularitate, nu ne-ar surprinde daca compania ar lua serios acest lucru in considerare.