fbpx

Vioara printata 3D suna la fel de bine ca una din lemn

Vioara printata 3D suna la fel de bine ca si una din lemn

In zilele noastre, expertii in printare 3D pot face aproape orice din cateva grame de acid polilactic. Cu toate acestea, este destul de dificil sa printezi instrumente muzicale complete (sau chiar parti de instrumente) care produc sunet de inalta calitate, comparativ cu cele din lemn create de producatorii de instrumente intr-o maniera mai traditionala.

Exista un motiv pentru care exista o multime de instrumente muzicale care sunt create din lemn. Asta datorita faptului ca exista anumite proprietati acustice inerente ale lemnului care nu pot fi replicate de alte materiale.

CITESTE SI:  VIDEO: Asa arata orasul viitorului din Japonia al Toyota

Tocmai din acest motiv, multi muzicieni s-ar incrunta la ideea instrumentelor muzicale printate 3D care in general sunt facute din plastic. Cu toate acestea, se pare ca Kaitlyn si Matt Hova s-au hotarat sa schimbe perceptia asupra acestor instrumente prin printarea 3D a unei viori care suna la fel de bine ca una facuta din lemn.

Denumita Hovalin, aceasta este o vioara printata 3D care se presupune ca suna intr-o maniera izbitor de asemanatoare cu o versiune de prima clasa din lemn.

CITESTE SI:  Cum e PrinCube - cea mai mica imprimanta color

Dupa cum poti vedea si auzi cu ochii si urechile tale in clipul video de mai jos, vioara printata 3D suna bine. Cu toate acestea, avand in vedere ca nu suntem experti in viori, nu putem spune cu certitudine daca aceasta suna mai bine decat varianta din lemn, sau daca cel putin se potriveste in ceea ce priveste sunetul.

La urma urmei, exista unii care ar putea spune ca in cazul lemnului, cu cat trece timpul, cu atat sunetul devine mai “cald”, ceva ce plasticului i-ar lua foarte mult timp sa obtina.

CITESTE SI:  Ce companie lanseaza laptopuri cu lemn

In orice caz, este totusi un efort laudabil, iar cei care sunt interesati de vioara Hovalin printata 3D pot achizitiona fisierele si materialele brute pentru 70 de dolari, iar cine nu are acces la o imprimanta 3D poate cumpara o versiune complet asamblata pentru 600 de dolari. Bineinteles, daca esti din Romania, mai greu.