fbpx

Viitoarele versiuni Android i-ar putea ajuta pe operatori sa ascunda semnalul de utilizatori

Viitoarele versiuni Android i-ar putea ajuta pe operatori sa ascunda semnalul de utilizatori

Daca incerci sa afli nivelul semnalului, poti oricand ca utilizator sa arunci o privire asupra barelor de semnal de pe telefonul tau care iti arata cu aproximatie nivelul semnalului de la operatorul tau de telecomunicatii mobile din zona ta.

Cu toate acestea, in Android, utilizatorii pot practic sa analizeze intr-un mod mai profund asta prin intermediul meniului Setari. Acestea indica in cifre mai mult sau mai putin precise nivelul semnalului in dBm sau asu.

Cu toate acestea, in viitoarele versiuni Android, se pare ca Google le ofera operatorilor optiunea de a ascunde nivelul semnalului pentru utilizatori. Asta potrivit unei stiri de compania XDA in care s-a indicat ca viitoarea versiune Android P ar putea ajuta operatorii mobili sa ascunda acea optiune fata de utilizatori.

CITESTE SI:  Cum e serviciul de streaming de jocuri GeForce Now al NVIDIA pentru Android

XDA mentioneaza ca acest lucru este usor diferit de trucurile pe care operatorii de telecomunicatii mobile le folosesc uneori pentru telefoanele Android branduite si ar putea fi aplicat la toate telefoanele din reteaua lor doar prin introducerea unei cartele SIM de-a operatorului in telefonul Android.

CITESTE SI:  Producatorul Freetel din Japonia a dezvaluit deja smartphone-uri Windows 10 Mobile - Katana 01 si Katana 02

Cat despre motivul pentru care se recurge la acest lucru, ei bine, nu este clar. Probabil vor ca utilizatorii Android sa nu fie bagati in ceata de acele cifre si sa urmareasca numai barele de semnal de pe telefonul lor.

Daca optiunea este acolo, operatorii de telecomunicatii mobile probabil vor dori sa profite de ea. Vestea buna este ca XDA mentioneaza ca acest lucru nu va afecta API-urile pe care unele aplicatii le utilizeaza pentru a afisa nivelul semnalului, astfel incat, daca operatorii de telecomunicatii mobile decid sa implementeze ascunderea, utilizatorii Android pot trece la folosirea aplicatiilor terte pentru acele informatii.

CITESTE SI:  Cum imbunatateste Android 9 Pie luminozitatea adaptabila pe smartphone-uri

Daca operatorii vor ascunde nivelul semnalului in cifre fata de utilizatori ramane de vazut, dar, asa cum am spus, pare sa fie ceva care va fi aplicat doar pentru urmatoarea versiune Android care cel mai probabil va fi lansata in a doua jumatate a anului 2018.

Facebook