fbpx
Vezi defectiunea neobisnuita a unui motor de avion in zbor

VIDEO: Vezi defectiunea neobisnuita a unui motor de avion in zbor

Ultimul lucru pe care doresti sa-l vezi cand esti la o altitudine de 10.000 de metri e ca ceva nu e in regula cu motorul avionului. Asa ca iti poti imagina cum s-au simtit pasagerii zborului Delta DL1425 pe traseul Atlanta-Baltimore cand au vazut ca motorul – produs de Pratt and Whitney – al avionului lor avea defectiunea neobisnuita care putea provoca un accident aviatic.

Din fericire, pilotii avionului au reusit sa aduca avionul in siguranta la sol si nu s-a produs nicio victima din cauza defectiunii neobisnuite. Zborul a fost operat pe o aeronava McDonnell Douglas MD-88.

CITESTE SI:  51% dintre expertii in tehnologie spun ca problema stirilor false nu poate fi rezolvata

Pilotii aeronavei au observat ca motorul stang s-a defectat cand avionul a ajuns la 10.000 de metri. Avand in vedere ca nu aveau o vedere clara asupra motorului si ca pilotii au crezut ca era o defectiune standard, pilotii au inceput sa coboare si sa aleaga un aeroport din apropiere pentru a ateriza.

Dintre cei 154 de pasageri aflati la bord, cei aflati in apropierea aripii stangi nu numai ca au fost surprinsi de situatie, dar au si capturat defectiunea neobisnuita in clipuri video care au fost ulterior postate pe Twitter.

CITESTE SI:  Cu ce imbunatatiri importante de securitate s-a lansat browserul Firefox 70.0 al Mozilla

Clipul video arata destul de clar care e defectiunea neobisnuita. Un element din motor era desprins si se atingea de paletele de admisie. Aceste palete sunt chiar in fata ansamblului ventilatorului si au impiedicat acel element desprins sa intre in motor, altfel s-ar fi produs o nenorocire.

Cu toate acestea, atingerea si macinarea constanta a elementului de paletele de admisie ar fi trimis resturi in motor si ar fi cauzat deteriorarea componentelor interne.

Avionul cu defectiunea neobisnuita a aterizat in conditii de siguranta la un aeroport si toti pasagerii au fost transferati intr-un alt avion. Delta isi cere scuze pentru neplacerile cauzate de defectiunea neobisnuita. O investigatie in aceasta privinta va fi condusa acum de Delta si de Pratt and Whitney.