VIDEO: Vezi cum arata niste fotografii cu oameni generate de AI care arata foarte realist

Vezi cum arata niste fotografii cu oameni generate de AI si care arata foarte realist

Computerele devin din ce in ce mai bune la generarea de fotografii si clipuri video false si realiste ale unor oameni care au spus lucruri pe care nu le-au spus niciodata in viata reala.

Cele mai recente realizari ale producatorului de cipuri NVIDIA duc cu un pas mai departe fotografiile false ale unor oameni care nu exista. Acestea sunt creatii AI, dar arata incredibil de realist. Evident, noi, oamenii de rand, nu putem inca crea asa ceva.

Am vazut cum AI (inteligenta artificiala) poate fi utilizata pentru a crea clipuri video false si realiste cu oameni si se pare ca AI devine din ce in ce mai buna la asta.

CITESTE SI:  VIDEO: Elon Musk propune calatoria din oras in alt oras cu racheta, chiar aici pe Pamant. Numai el putea sa vina cu o idee din asta

NVIDIA si-a publicat recent cele mai noi realizari cu privire la AI (via Motherboard). Dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos, acestea nu sunt fotografii ale unor oameni reali, ci mai degraba fotografii realiste si false generate de AI.

Acest lucru a fost realizat prin folosirea Generative Adversarial Networks (GAN) si a transferului de stil AI, cu care cercetatorii au reusit sa amestece chipuri umane care pot fi transformate in fotografii false foarte realiste ale unor oameni care de fapt nu exista.

CITESTE SI:  De ce angajatii Google protesteaza impotriva unui motor de cautare pentru China

Acest lucru a fost efectuat de GAN care a studiat o varietate de chipuri umane, dupa care a creat noi chipuri pe baza a ceea ce a invatat. Ceea ce este tulburator la aceste fotografii AI este ca arata foarte realiste si, in multe privinte, este ironic.

Asta pentru ca aceste fotografii false arata mai realiste decat cele pe care le vedem in reviste care contin uneori fotografii editate ale unor oameni. Aceste imagini false si realiste AI cu oameni contin asa-numitele imperfectiuni, cum ar fi barba inegala, riduri in jurul ochilor (pe care revistele deseori le elimina), pistrui si asa mai departe. Nu este clar la ce ar putea fi folosita o astfel de tehnologie, dar incepe sa fie din ce in ce mai greu sa crezi ceea ce vezi pe internet.

CITESTE SI:  Cum sunt avioanele autonome dorite de Fortele Aeriene ale SUA pentru recuperarea pilotilor prabusiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *