fbpx
Vei putea plati folosindu-ti doar vocea cu ajutorul unei noi modalitati de plata creata de Google

VIDEO: Vei putea plati folosindu-ti doar vocea cu ajutorul unei noi modalitati de plata creata de Google

Cum ar fi daca am putea sa facem tot felul de lucruri doar spunand tare ce vrem? Ar fi ceva nemaipomenit. Ei bine, Google a anuntat o noua modalitate de plata numita Hands Free cu ajutorul careia poti plati folosindu-ti doar vocea.

Nu va mai trebuie sa-ti cauti prin buzunare sau prin geanta portofelul, banii, cartile de credit sau chiar telefonul. Nu trebuie decat sa spui: “I would like to pay with Google”, dupa care se va face plata, iar apoi iti poti vedea de drum.

Google nu este singura companie care a incercat acest soi de plata fara contact, pentru ca si PayPal si Square s-au aventurat in acest domeniu. Aceste doua companii au avut initiative similare in trecut, dar care din pacate nu s-au bucurat de prea mult succes.

CITESTE SI:  Cum e stabilizatorul DJI Osmo Mobile 3 pentru smartphone-uri si ce pret are

Cu toate acestea, datorita resurselor pe care le are Google si puterii si influentei companiei, probabil ca de aceasta data metoda de plata prin folosirea vocii va prinde mai bine la public. Pana acum, se stie ca Hands Free functioneaza pe baza vocii, dar nu se cunoaste exact modul de functionare.

Pentru inceput, Google va testa acest serviciu in Statele Unite in cadrul magazinelor Papa John’s si McDonald’s. Cei care doresc sa ajute pot intra pe website-ul Hands Free pentru a cere o invitatie.

CITESTE SI:  Contul tau Google poate fi furat prin phishing

Cu siguranta, Hands Free este o metoda de plata care suna bine, facand platile contactless cu vocea chiar mai usoare decat sunt cu un smartwatch sau un smartphone. Pur si simplu spui ca ai vrea sa platesti cu Google si nu va mai trebui sa pierzi timpul cautand prin portofel sau pescuindu-ti telefonul din buzunar.

In conditiile in care odata cu sistemul de operare Android M, Google a introdus si metoda de plata Android Pay, lansarea acestei caracteristici este un pic ciudata. In plus, se pare ca cele doua servicii functioneaza separat.

CITESTE SI:  Un departament al guvernului britanic renunta la Microsoft in favoarea Google

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca inca este prea devreme pentru a spune cand va fi Hands Free integrat cu Android Pay. Probabil vom afla mai multe informatii despre acest lucru in viitorul apropiat. Pana atunci, in clipul video de mai jos puteti urmari cum sta treaba cu metoda de plata Hands Free cu vocea a Google.

https://youtu.be/Qxet1VdpOQ4