VIDEO: Urmareste cum noul robot Mini Cheetah al MIT sare pe spate

Urmareste cum noul robot Mini Cheetah al MIT sare pe spate

In urma cu cativa ani, am vazut roboti cu patru picioare dansand pe melodia “Uptown Funk” a lui Bruno Mars. Acum, cei de la MIT au lansat un clip video cu noul lor robot Mini Cheetah cu patru picioare care poate sari pe spate.

Acesta si-a demonstrat si abilitatile de mers pe diferite suprafete. MIT precizeaza ca noul Mini Cheetah poate merge de doua ori mai repede pe teren neuniform decat o persoana obisnuita. Ceea ce este si mai impresionant este faptul ca Mini Cheetah este proiectat pentru a merge si invers.

CITESTE SI:  Pokemon GO nu mai are succesul de odinioara, dar totusi a adus venituri de 1,2 miliarde de dolari

O echipa de oameni de la MIT au dovedit deja ca sunt destul de buni la construirea de roboti. Cea mai recenta creatie a lor ar putea fi cea mai impresionanta de pana acum.

Unii dintre robotii pe care acestia i-au creat anterior sunt capabili sa sara peste obstacole si chiar sa mearga orbeste. Noul robot al MIT poate sari pe spate.

Mini Cheetah de la MIT cantareste doar 20 de kilograme si poate efectua mai multe actiuni diferite. Echipa spune despre robotul care sare pe spate ca este indestructibil.

CITESTE SI:  Cand ar putea sosi Bataliile in jocul Pokemon GO

Acesta poate merge cu viteze de pana la 8 kilometri pe ora si poate sari pe spate de pe loc. De asemenea, se poate ridica dupa ce cade la pamant.

Mai mult, acesta este mai usor de reparat, avand in vedere ca fiecare dintre cele patru picioare folosesc motoare electrice ieftine. Deci, atunci cand o piesa se strica, aceasta poate fi inlocuita cu una noua.

CITESTE SI:  VIDEO: MIT dezvolta o camera care poate citi carti inchise

Dezvoltatorul principal Benjamin Katz de la MIT spune ca “Mini Cheetah este super-rezistent si nu se strica cu usurinta. Si, daca se strica, este usor si nu foarte scump de reparat”.

MIT construieste inca astfel de 10 roboti Mini Cheetah (care sar pe spate) pentru o forma un consortiu de ingineri care sa inventeze, sa schimbe si chiar sa concureze cu idei noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *