fbpx

VIDEO: Unde ar putea fi folositi robotii dubluri pentru cascadorii ai Disney

Unde ar putea fi folositi robotii dubluri pentru cascadorii ai Disney

De peste 50 de ani, Disneyland si alte parcuri tematice au prezentat versiuni din ce in ce mai bune ale personajelor animatronice. Prima data pneumatice si hidraulice si, recent, complet electronice, aceste creatii ale Disney dau impresia de viata in parcurile tematice.

Actorii de cascadorii (dublurile) sunt in general trecuti cu vederea si subapreciati. La urma urmei, multi oameni merg la film pentru a-si vedea actorii si actritele preferate, nu ca sa vada ce dubluri joaca in scenele cu cascadorii.

CITESTE SI:  De ce filmul Uncharted al Sony s-ar putea sa nu mai apara

Cu toate acestea, dublurile pentru cascadorii sunt, fara indoiala, o necesitate, mai ales in filmele foarte solicitante fizic, cum ar fi filmele de actiune.

Poate fi o profesie periculoasa, dar Disney crede ca s-ar putea sa fi rezolvat problema cu cascadoriile. Sau cel putin a oferit o alternativa, avand in vedere ca compania Disney a reusit sa creeze dubluri roboti foarte realisti si umanoizi.

Proiectul companiei Disney se numeste Stuntronics si practic implica roboti dubluri care sunt capabili sa efectueze cascadoriile perfecte, dupa cum puteti vedea in clipul video de mai jos in care robotii dubluri efectueaza sarituri si rostogoliri perfecte.

CITESTE SI:  Masina electrica care e si sursa de energie in caz de dezastre naturale

Exista chiar o scena in care robotul dublura al Disney zboara prin aer, adopta o pozitie de super-erou, dupa care cade, executa o rostogolire si aterizeaza in siguranta in plasa dupa cascadorie.

Nu suntem siguri daca exista planuri de a folosi acesti roboti in cascadoriile din filme, dar Disney a declarat ca vor fi folositi in parcurile tematice ale companiei, dar ramane de vazut cand si in care parcuri tematice.

CITESTE SI:  Cum iti permit aceste filtre fizice sa capturezi fotografii mai bune pe smartphone

Vorbind pentru TechCrunch, Morgan Pope de la Disney a spus, “De multe ori, robotii seamana foarte mult cu oamenii si au multe functii. Cand zbori prin aer, poti avea multe functii si poti realiza multe lucruri care arata destul de bine, datorita imprezibilitatii miscarilor – robotii pot fi vazuti in aer realizand tot felul de lucruri care sunt greu de prezis de oameni, dar arata fantastic”.