fbpx

VIDEO: Unde ar putea construi The Boring Company a lui Elon Musk o legatura de mare viteza

Unde ar putea construi The Boring Company a lui Elon Musk o legatura de mare viteza

Primarul unui oras american a anuntat ca compania The Boring Company a lui Elon Musk a fost aleasa pentru a construi si opera o legatura de mare viteza de tranzit intre Aeroportul International O’Hare si centrul orasului. The Boring Company a lui Elon Musk intentioneaza sa transporte pasageri pe aceasta ruta in 12 minute.

The Boring Company, inca una dintre numeroasele companii ale lui Elon Musk, a fost aleasa de Chicago pentru a construi o legatura de mare viteza pentru un traseu care va fi denumit Chicago Loopul Express.

Legatura de mare viteza creata de The Boring Company a lui Elon Musk  se va desfasura intre Terminalele 1-3 ale aeroportului O’Hare al orasului si se va conecta cu Block 37 in centrul orasului Chicago. Legatura de mare viteza este parte dintr-un plan de reamenajare de 8,5 miliarde de dolari pentru aeroport care se intampla sa fie unul dintre cele mai aglomerate din tara.

CITESTE SI:  De ce un proprietar de masina Tesla Model S da vina pe autoturism pentru ca a ajuns intr-un rau

Stirile indica faptul ca o calatorie intre oras si aeroport va dura circa 12 minute, tarifele fiind estimate la 20-25 de dolari. Mai multe companii au fost interesate de acest proiect care in cele din urma a fost acordat companiei The Boring Company a lui Elon Musk.

CITESTE SI:  De ce Google va fi anchetata chiar in Statele Unite

Acum, The Boring Company a lui Elon Musk va intra in negocieri formale cu Chicago si, indata ce este incheiat un acord, consiliul municipal va vota asupra acordului. Constructia legaturii de mare viteza nu poate incepe inainte de supunerea acesteia la vot.

Ideea este de a avea o bucla in care pasagerii sa se plimbe pe autovehicule electrice care sunt capabile sa se deplaseze pe sina electrica cu viteze de pana la 241 de kilometri la ora.

Fiecare capsula a The Boring Company a lui Elon Musk va putea gazdui intre 8 si 16 pasageri, iar serviciul va functiona la fiecare 30 de secunde si 20 de ore pe zi. The Boring Company a lui Elon Musk a declarat ca va finanta intregul proiect pe cont propriu si se asteapta ca va costa mai putin de 1 miliard de dolari.