fbpx

VIDEO: Un tipar robotic modular va fi folosit pentru a masura poluarea din apa

Un tipar robotic modular va fi folosit pentru a masura poluarea din apa

Deja avem unelte pentru a masura nivelurile de poluare din apa, dar un tipar robotic modular poate masura poluarea mai rapid si mai eficient. Niste cercetatori au creat un tipar robotic modular care poate inota prin apa contaminata pentru a repera cu precizie sursa poluarii.

Abilitatea de a masura nivelurile de poluare din apa nu este chiar noua si noi ca oameni am venit cu noi modalitati si unelte de a masura nivelurile de poluare.

Cu toate acestea, se pare ca in viitor, lucrurile ar putea deveni mult mai eficiente multumita muncii cercetatorilor de la Swiss Federal Institute. Acestia au creat un tipar robotic modular care poate inota in apa si sa masoare poluarea.

CITESTE SI:  Ce comunicat de presa a oferit Apple

Ceea ce face ca acest tipar robotic sa fie atat de unic este faptul ca este complet modular. Ceea ce inseamna asta este ca corpul robotului consta in diversi senzori care pot masura tot felul de lucruri.

De asemenea, asta inseamna ca, in functie de locatie si de datele pe care cercetatorii vor sa le colecteze, acestia pot alege ce senzori vor sa foloseasca, iar asta inseamna ca tiparul robotic modular este un dispozitiv extrem de adaptabil.

CITESTE SI:  Cum vor fi robotii mai buni la urmarirea obiectelor cu ajutorul MIT

De exemplu, unii dintre senzorii tiparului robotic modular pot fi folositi pentru a masura lucruri precum conductibilitatea si temperatura apei, in timp ce alti senzori ar putea fi unii chimici, iar altii sunt unii biologici precum celulele crescute pe electrozi care refuza sa se atinga daca intra in contact cu toxine (acest lucru detecteaza o posibila poluare de natura toxicologica in apa).

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cum se foloseste AI pentru a estima cine-i infectat

Datele colectate de acest mic tipar robotic modular care masoara contaminarea in apa vor fi trimise apoi inapoi unui computer in timp real, iar tiparul robotic modular poate fi programat sa urmeze un drum specific, sau poate fi folosit pentru a da de urma poluarii apei de unul singur. Pana acum, testarea senzorilor chimici si fizici a fost un succes, iar cercetatorii planuiesc sa inceapa sa testeze si senzorii biologici in aceasta vara.