fbpx

VIDEO: Un restaurant din Boston foloseste roboti pentru a prepara mancarea

Un restaurant din Boston foloseste roboti pentru a prepara mancarea

Patru studenti absolventi de la MIT – care au construit odata un robot fotbalist care loveste mingi – au deschis impreuna cu un bucatar chef cu stele Michelin un restaurant in Boston care nu este chiar cum te-ai obisnuit. Cum este? Ei bine, e echipat cu roboti care prepara mancare, evident.

Stim de o vreme ca acesti muncitori robotizati ar putea ocupa in cele din urma joburile pe care le avem, sau cel o parte. In Boston, Statele Unite, exista un restaurant numit Spyce care pare sa fie pe cale sa dovedeasca acest lucru, avand in vedere ca mancarea restaurantului din Boston este preparata de roboti.

CITESTE SI:  Cum imbunatateste acest update software routerele WiFi ale Google

Clientii din restaurantul din Boston trebuie doar sa mearga la ecranul de comanda, sa-si plaseze comenzile, iar mancarea lor va fi preparata de catre roboti. Restaurantul Spyce din Boston a fost conceput de patru studenti de la MIT care au lucrat cu un bucatar chef cu stele Michelin, iar ideea lor este ca, daca ar putea elimina nevoia de bucatari, ar putea reduce costurile de functionare ale unui restaurant, ceea ce va determina ca mancarea sa fie mai ieftina.

CITESTE SI:  La ce e util Bixby Marketplace lansat de Samsung

Aceasta a fost o problema cu care acestia s-au confruntat ca studenti, pentru ca era dificil pentru ei sa gaseasca mancare care era buna, sanatoasa si ieftina. Deci, cum functioneaza acesti roboti din restaurantul din Boston?

Acestia sunt alimentati cu ajutorul inductiei magnetice pentru a ajuta la gatirea mancarii, iar produsele alimentare sunt practic aruncate intr-un vas pana ce mancarea este gata sa fie servita.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Archos 50d Helium a fost dezvaluit - specificatii si pret

Cea mai buna parte este ca robotii din restaurantul din Boston se si curata singuri, mai exact dupa fiecare masa pe care o prepara. Cu toate acestea, aceste dispozitive nu sunt chiar depline pentru ca, desi pot gati, munca de pregatire si plating-ul vor trebui totusi efectuate de oameni.

Nu este pentru prima data cand am auzit cum robotii isi croiesc drum in industria mancarurilor si bauturilor. Anul trecut, o cafenea din Melbourne, Australia, avea un robot barista care prepara cafea.