fbpx

VIDEO: Un nou clip video arata ca Face ID din iPhone X poate fi pacalita de masti

Un nou clip video arata ca Face ID din iPhone X poate fi pacalita de masti

Desi tehnologia de recunoastere faciala nu este ceva nou, multi sunt curiosi in mod evident cu privire la caracteristica Face ID a lui iPhone X si la sistemul de camera TrueDepth.

In timpul dezvaluirii lui iPhone X, Apple a pretins ca a lucrat cu producatorii de masti pentru a se asigura ca sistemul nu poate fi pacalit de masti, desi un clip video postat la inceputul acestei luni parea sa dovedeasca contrariul.

Au avut loc multe dezbateri in legatura cu clipul video cu iPhone X, deoarece unii au sustinut ca nu a fost activata functia “Require Attention” in Face ID si ca din acest motiv a fost pacalit sistemul de masca. In cazul in care aveai nevoie de mai multe dovezi, compania din spatele primului clip video, compania vietnameza de securitate denumita Bkav, a incarcat un clip video nou cu o masca realizata din material diferit, cu imagini in infrarosu cu ochi aplicate peste masca si, de asemenea, cu functia “Require Attention” activata pe iPhone X.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa a cheltuit Apple pentru furnizorii americani anul trecut

Pentru cei care nu stiu, caracteristica Require Attention este un strat suplimentar de securitate in care este necesar ca utilizatorii sa aiba ochii indreptati catre iPhone X pentru deblocare.

CITESTE SI:  Apple accepta WeChat Pay in China ca metoda de plata pentru App Store

Acest lucru inseamna ca cineva nu poate sa-ti deblocheze smartphone-ul iPhone X tinand telefonul in fata ta atunci cand te uiti in alta parte, sau sa-l deblocheze cu Face ID in timp ce dormi, iar aceasta este, de asemenea, una dintre caracteristicile menite sa protejeze iPhone X de masti.

In cele din urma, Bkav crede ca Face ID de pe iPhone X este mai putin sigur in comparatie cu Touch ID, mai ales daca luam in considerare ca producerea mastilor costa aproximativ 200 de dolari, desi ramane de vazut daca merita pentru hot sa se straduiasca atat sa pacaleasca Face ID.

CITESTE SI:  De ce Apple ofera reparatii gratuite pentru unii din Japonia

Acestea fiind spuse, suntem siguri ca Apple intentioneaza sa imbunatateasca Face ID de-a lungul timpului, asa cum a procedat cu Touch ID, asa ca este posibil ca compania va gasi o modalitate de a rezolva aceasta problema cu mastile.