fbpx

VIDEO: Sharp lanseaza smartphone-ul RoboHon cu aspect umanoid

Sharp lanseaza smartphone-ul RoboHon cu aspect umanoid

RoboHon a anuntat un smartphone unic care este proiectat pentru a semana cu un robot umanoid. Denumit RoboHon, dispozitivul care a fost dezvoltat de faimosul profesor si robotician din Tokio, Tomotaka Takahashi, va fi lansat in prima jumatate a anului viitor.

Tocmai saptamana trecuta, Sharp a anuntat un trio de noi smartphone-uri. Se pare ca asta nu a fost tot ce avea Sharp in maneci, avand in vedere ca compania a anuntat recent un nou smartphone, denumit RoboHon.

Cu toate acestea, in ceea ce priveste designul, RoboHon al Sharp nu va arata deloc ca si smartphone-urile de pe piata din ziua de azi.

CITESTE SI:  Polaroid dezvaluie noile sale smartphone-uri Android. Si o tableta

Dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos, RoboHon al Sharp are de fapt un aspect umanoid, seamana practic cu un robot.

Trebuie sa recunoastem ca pare putin dificil sa folosesti un telefon in aceasta maniera, dar este cu siguranta o idee unica care a fost pusa la punct de profesorul in robotica faimos, Tomotaka Takahashi.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum este Opera Touch, cel mai nou browser mobil al companiei

Telefonul RoboHon cu aspect umanoid al Sharp vine cu un display micut de 2 inch in partea din spate, iar in partea din fata se va afla camera si proiectorul incorporat.

Proiectorul va fi capabil sa afiseze harti, fotografii, clipuri video si nu numai. Din ceea ce putem vedea in clipul video, se pare ca RoboHon va putea sa vorbeasca pentru a-i informa pe utilizatori de mesajele si apelurile primite, permitandu-le sa vorbeasca catre acesta pentru a traduce vocea in text.

CITESTE SI:  Cu ce e special Connected Cube, un nou Cub Rubik

De fapt, acesta se poate misca si ajusta singur intr-o pozitie “smartphone” care se potrivi bine pe smartphone-ul tau in timp ce efectuezi apeluri. Este o idee incredibil de unica, dar daca este sau nu practica ramane de vazut.

Cu toate acestea, smartphone-ul Sharp pare sa fie limitat la Japonia si se asteapta ca va fi lansat in prima jumatate a anului 2016.