fbpx

VIDEO: Serviciul Poly al Google faciliteaza crearea de aplicatii de realitate virtuala sau augmentata

Google a deschis un nou serviciu pentru ca oamenii sa gaseasca si sa distribuie obiecte 3D. Serviciul Poly al Google se integreaza cu Tilt Brush si Blocks si functioneaza ca un magazin pentru obiecte 3D pe care dezvoltatorii le pot descarca si incarca in propriile lor aplicatii de realitate virtuala sau realitate augmentata.

Dezvoltatorii care doresc sa creeze aplicatii de realitate virtuala sau realitate augmentata au nevoie de obiecte 3D. Este dificil pentru dezvoltatorii independenti si mici, deoarece crearea unui numar mare de obiecte 3D necesita semnificativ de mult timp si resurse.

CITESTE SI:  De ce va incepe sa scada cota de piata a Apple Watch, probabil

Deci, in timp ce studiourile si dezvoltatorii mai mari de aplicatii pot face acest lucru, este dificil pentru restul. Google isi propune sa remedieze aceasta problema cu un nou serviciu care se numeste Poly.

Google isi descrie serviciul ca fiind un magazin unic pentru navigare, descoperirea si descarcarea de obiecte 3D care pot fi utilizate in aplicatii de realitate augmentata sau realitate virtuala.

CITESTE SI:  Cati abonati are Netflix-ul Chinei, serviciu care apartine de Baidu

Aceasta  este o biblioteca online de obiecte 3D care pot fi folosite de dezvoltatori in aplicatiile lor. Google permite oricui sa-si incarce obiectele 3D si sa le puna la dispozitia altora printr-o licenta Creative Commons.

Absolut fiecare dezvoltator poate folosi serviciul Poly al Google pentru a cauta obiectele 3D de care are nevoie pentru a le folosi apoi in aplicatiile si jocurile lui. Exista deja mii de modele 3D disponibile pe Poly care acopera totul, de la o racheta la un con de inghetata.

CITESTE SI:  Serviciul Apple Arcade va avea acest pret foarte mic, spun surse

Utilizatorii vor putea remixa multe dintre modelele pe care le gasesc pe Poly importandu-le in Tilt Brush sau Blocks. Serviciul Poly al Google va acorda automat meritele autorului original si va crea legatura catre versiunea originala atunci cand remixul este publicat. Acesta este un serviciu excelent pentru dezvoltatorii care construiesc aplicatii VR si de realitate augmentata. Cea mai buna parte este ca Poly este disponibil in mod gratuit.