VIDEO: Robotul Mira care joaca jocul cucu bau nu trebuie ratat

Robotul care joaca jocul peek-a-boo nu trebuie ratat

Se pare ca, daca lucrezi la Pixar, orice produci trebuie sa fie adorabil. Asa ca, Alonso Martinez, un director tehnic al companiei, a proiectat si construit un robot simplu care se numeste Mira si care este cel mai dragut lucru pe care l-ai vazut atunci cand joaca “cucu bau”. Sa urmaresti robotul Mira cum se intristeaza si isi schimba culorile atunci cand Alonso isi ascunde fata, este un truc grozav.

Toata lumea stie ca robotii pot fi draguti, asta pana ce devin constienti de sine si decid ca sunt mai buni decat noi si preiau controlul asupra noastra.

CITESTE SI:  Cat Street View iti permite sa dai o tura prin Hiroshima

Cu toate acestea, acest lucru nu se va intampla prea curand. Alonso Martinez, un director tehnic de la Pixar, a dezvoltat un robot simplu numit Mira care este capabil sa se joace cucu bau.

Pentru a vedea cum, trebuie sa vezi clipul video de mai jos. Cand Alonso isi ascunde fata, Mira se intristeaza si schimba culorile, dar imediat se entuziasmeaza, sare si face zgomot atunci cand Alonso isi arata fata din nou.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e robotul Roomba care injura cand se loveste de ceva

Este interesant de vazut cum un robot poate raspunde in acest fel. Este destul de similar cu reactia unui bebelus real cand joaca cucu bau, cu exceptia faptului ca nu trebuie sa o hranesti pe Mira.

Mira foloseste tehnologia de monitorizare a fetei pentru a interactiona cu utilizatorii si se bazeaza pe inteligenta emotionala.

CITESTE SI:  Google anunta Tez, o aplicatie de plati mobile pentru India

Abilitatile sale de a interactiona cu oamenii se vor imbunatati cu timpul cu cat aceasta intelege mai bine emotiile oamenilor.

Alonso nu a precizat daca sau cand va incepe sa produca suficienti roboti Mira pentru a-i lansa pe piata, dar acesta va continua sa lucreze la acest proiect pentru a imbunatati inteligenta sa emotionala pentru a interactiona intr-un mod mai realist cu oamenii. Asadar, se pare ca robotii pur si simplu ne adora.

Sursa: toyland.gizmodo.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *