fbpx
Robotul Boston Dynamics care practica parkour

VIDEO: Robotul Boston Dynamics care practica parkour

Compania de robotica Boston Dynamics a lansat un clip video in care unul dintre robotii sai umanoizi practica parkour, un sport care era pana acum rezervat doar oamenilor. Echilibrul si miscarile acelui robot al companiei de robotica sunt uimitoare. Acesta se numeste Atlas.

Boston Dynamics si-a creat un nume de-a lungul anilor cu dispozitive robotice precum Spot. Compania a avansat, dezvoltand noi roboti umanoizi cu noi abilitati. Iar intr-un clip video recent, Atlas practica parkour. Acest lucru e foarte interesant.

CITESTE SI:  Vezi imaginea panoramica de 1,8 miliarde de pixeli a planetei Marte, capturata de roverul Curiosity

Asta pentru ca miscarile acestuia sunt foarte potrivite pentru acest sport. Sigur, acest dispozitiv robotic nu e la fel de gratios precum oamenii care practica parkour, dar faptul ca Atlas a reusit sa invete acest sport e fascinant.

Conform companiei de robotica: “Parkour e terenul perfect pentru echipa de la Boston Dynamics pentru a experimenta noi comportamente. In acest clip video, robotii umanoizi demonstreaza atletismul intregului corp, mentinandu-si echilibrul printr-o varietate de activitati neuniforme si consumatoare de energie. Prin salturi, grinzi de echilibru, Atlas isi descopera noi limite, iar noi descoperim urmatoarea generatie de mobilitate, perceptie si inteligenta sportiva”.

CITESTE SI:  Ce s-a intamplat cu compania din spatele robotului Laundroid de impaturire a hainelor

Daca esti in timpul liber, poti urmari clipul video de mai jos pentru a vedea Atlas al Boston Dynamics in actiune. Clipul video lansat de compania de robotica e uimitor si prezinta un posibil viitor in care robotii umanoizi vor fi la fel de mobili si flexibili precum oamenii.

CITESTE SI:  VIDEO: Un barbat a cheltuit 50 000 de dolari pentru a-si construi propriul robot

Ce parere ai despre dispozitivul robotic Atlas de la compania de robotica Boston Dynamics care practica parkour? Crezi ca robotii umanoizi vor depasi oamenii care practica parkour si ca vor deveni lideri in acest sport?