fbpx
Qualcomm lanseaza Snapdragon Smart Protect

VIDEO: Qualcomm lanseaza Snapdragon Smart Protect

De-a lungul anilor, am vazut eforturi crescute pentru cresterea securitatii smartphone-urilor, si anume pentru prevenirea atacurilor malware.

S-a apelat la recenzii mai amanuntite ale aplicatiilor, procese de screening automate si mai multe.

Cu toate acestea, se pare ca Qualcomm vrea sa intinda o mana de ajutor in lupta impotriva malware-ului, avand in vedere ca au anuntat Qualcomm Snapdragon Smart Protect.

Practic, aceasta este o caracteristica de protectie la malware care va fi incorporata in platforma software a cipurilor, iar aceasta va incepe cu Qualcomm Snapdragon 820 care a fost pregatit pentru a fi lansat in dispozitivele din 2016.

CITESTE SI:  Robotul Pepper s-a epuizat intr-un minut

Pentru a se asigura ca caracteristica Snapdragon Smart Protect este pregatita pentru a-i proteja pe proprietarii de smartphone-uri, compania a lucrat impreuna cu cei de la Avast, AVG si Lookout.

Potrivit Qualcomm, “Snapdragon Smart Protect este de asemenea prima aplicatie care foloseste tehnologia Qualcomm Zeroth, augmentarea solutiilor anti-malware conventionale prin suportarea detectiei malware in timp real pe dispozitiv si clasificarea si analizele de cauza folosind un motor avansat comportamental cognitiv de computing”.

CITESTE SI:  Ce cip Qualcomm ar putea fi mai puternic decat oricare alt cip mobil existent

Software-ul antivirus tipic se bazeaza pe detectarile semnaturilor de virusi prin analizarea codului lor.

Din pacate, exista multe modalitati prin care virusii se pot transforma pentru a nu fi detectati. Desi detectarea semnaturilor ramane eficienta pentru atacurile cunoscute si mai vechi, acestea pur si simplu nu functioneaza cu cele noi.

Snapdragon Smart Protect analizeaza ce fac aplicatiile si incearca sa vada daca are sens, De exemplu, daca aplicatia trimite SMS-uri fara stirea ta, asta ar putea fi o problema (SMS-urile sunt deseori folosite pentru a fura cativa centi de la mai multe milioane de oameni).

CITESTE SI:  SoftBank vrea sa cumpere ARM pentru 32 de miliarde de dolari

Apoi, raporteaza o activitate suspecta, iar utilizatorul poate decide sa inlature aplicatia. De asemenea, poate raporta activitatea sistemelor antivirus terte.

Qualcomm va face acest sistem Snapdragon Smart Protect disponibil gratuit pentru vanzatori terti si pentru producatori. Va fi eficient Snapdragon Smart Protect? Presupunem ca va trebui sa asteptam pana in 2016 pentru a afla, dar probabil va ajuta.

https://youtu.be/NQUDGGuqzb0