fbpx

VIDEO: Primul robot avocat din lume isi ofera serviciile pentru toate cele 50 de state americane

Primul robot avocat din lume isi ofera serviciile pentru toate cele 50 de state americane

Joshua Browder este un subordonat al Universitatii Stanford din Statele Unite. Acesta a dezvoltat un robot avocat de chat denumit DoNotPay care foloseste inteligenta artificiala pentru a oferi asistenta gratuita de natura legala.

Joshua Browder il denumeste “primul robot avocat din lume”. Ca urmare a succesului acestui robot avocat in New York, Seattle, si in Marea Britanie, Joshua Browder si-a facut acum inventia disponibila pentru utilizatorii din toate cele 50 de state ale Statelor Unite.

Browder sustine ca acest robot avocat de chat cu inteligenta artificiala i-a ajutat pe oameni in privinta a peste 375.000 de amenzi de parcare in aproape doi ani. “Industria juridica este o industrie care totalizeaza peste 200 de miliarde de dolari, dar sunt entuziasmat sa ofer asistenta gratuita de natura legala”, spune acesta, desi este ingrijorat ca anumite firme de avocatura s-ar putea sa nu fie prea multumite in legatura cu serviciile gratuite pe care acest robot le ofera in statele americane.

CITESTE SI:  Ce pret are robotul care prepara o multime de burgeri pe ora
CITESTE SI:  Aplicatia de harti care arata unde sa te testezi pentru coronavirusul Wuhan

De asemenea, acesta este ingrijorat in legatura cu repercusiunile de natura legala ale guvernului Statelor Unite. Exista nenumarate categorii pentru care chatbot-ul poate oferi servicii asistenta, acestea variind de la amenzi de parcare nedrepte pana la raportarea discriminarii.

Este capabil chiar sa genereze o scrisoare apel pe care utilizatorul o poate printa si semna. Pentru a se ocupa de diversele diferente dintre legile statelor americane, Browder a lucrat cu avocati reali si cu organizatii de caritate pentru a crea roboti specifici unor anumite state americane, asa ca numai robotii avocati locali relevanti sunt afisati atunci cand locatia utilizatorului este detectata.

CITESTE SI:  Surpriza. Pretul celui mai ieftin iPhone 12 5G

Browder vrea in cele din urma ca chatbot-ul, denumit DoNotPay, sa ofere servicii si sa acopere probleme legale mai complexe precum divorturile, casniciile si falimentele din statele americane. IBM si-a oferit tehnologia sa Watson in mod gratuit, astfel incat utilizatorii sa poata sa-si exprime intrebarile lor de natura legala in limbajul lor natural.

Facebook