fbpx

VIDEO: Primele incercari ale taxiurilor autonome din Japonia vor avea loc anul viitor

Primele incercari ale taxiurilor autonome din Japonia vor avea loc anul viitor

Din tara in care hotelurile sunt operate de roboti si in care androizii sunt vanzatori in magazine vine ultimul proiect fara pilot uman: taxiul robot.

Consiliul de ministri din Japonia, prefectura Kanagawa si compania Robot Taxi Inc. au spus ca acestia vor incepe sa experimenteze un serviciu de taxi autonom fara sofer uman in Japonia incepand cu anul viitor.

In aceste vremuri, se lucreaza foarte intens la masinile fara sofer, iar companii precum Google si Tesla sunt in frunte.

CITESTE SI:  CEO-ul Pokemon era sigur ca Nintendo Switch va fi un esec

Chiar si producatorii de masini conventionale incep sa ia parte la aceasta miscare in masa pentru a oferi in viitor masini pe deplin autonome.

In timp ce lucrul decurge cu pasi mici, o companie din Japonia a decis sa inceapa testarea pe sosea a masinilor sale autonome, testele vor incepe probabil anul viitor.

Wall Street Journal titreaza ca Robo Taxi din Japonia a anuntat ca are de gand sa inceapa testarile pentru taxiurile sale autonome pana anul viitor cel tarziu.

Are de gand sa porneasca lucrurile prin oferirea de curse pentru 50 de oameni din prefectura Kanagawa care se afla in apropiere de Tokio, Japonia.

CITESTE SI:  Cum planuieste Japonia sa se descurce dupa ce numerele de telefon se vor epuiza

In cadrul acestor curse de test, pasagerii vor fi luati din fata caselor lor si dusi de masina la magazinele locale din Japonia si inapoi acasa.

Va exista tot timpul un sofer uman la volan pentru a prelua controlul in cazul in care ceva nu merge cum trebuie.

Robo Taxi din Japonia planuieste sa lanseze o serviciu comercial de taxiuri autonome pana in 2020 daca testul va avea succes.

CITESTE SI:  Ce daune va plati MariCar pentru Nintendo, pentru Mario Kart fals

Ideea este de a umple golurile din zonele in care transportul public nu ajunge si nici nu-i ajuta pe turisti sa mearga prin oras.

Chiar si oamenii mai in varsta vor putea profita de acest serviciu cu taxiuri autonome, avand in vedere ca acesta le-ar permite batranilor din Japonia sa iasa si sa viziteze imprejurimile fara sa fie necesar sa-si faca griji ca trebuie sa conduca ei insisi.