fbpx
VIDEO: Politia olandeza incepe sa foloseasca vulturi pentru a dobora dronele

VIDEO: Politia olandeza incepe sa foloseasca vulturi pentru a dobora dronele

Nu cu mult timp in urma, am spus ca politia olandeza antrena pasari in eforturile sale de a dobora dronele care sunt operate in mod ilegal.

Dupa o incercare de sapte luni, este clar ca pasarile bine antrenate vor fi capabile sa-i ajute in sarcina lor de a dobora aparatele zburatoare escroace.

Dronele escroace pot fi o problema, nu numai pentru ca uneori acestea pot sta in calea cautarilor sau salvarilor, dar acestea sunt si o amenintare.

CITESTE SI:  VIDEO: Sharp Aquos S2 arata ca enigmaticul smartphone Essential - specificatii si pret

In functie de locul in care locuiesti, ar putea exista legi diferite care se ocupa de dronele escroace.

De exemplu, in Japonia sunt folosite plase pentru a aduce la sol dronele escroace. Mai devreme in acest an, am spus de asemenea ca in Olanda politia olandeza a antrenat vulturi pentru a dobora dronele si se pare ca sistemul este eficient.

Dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos, este infatisat un scenariu in care o persoana foarte importanta este escortata la o intalnire, dar pana la sosire a fost detectata un aparat de zbor inamic, dupa care este lansat un vultur al politiei olandeze spre cer care doboara aparatul de zbor.

CITESTE SI:  Super Mario Run are 200 de milioane de descarcari dar nu a adus un profit acceptabil pentru Nintendo

Dupa cum poti vedea in mod clar, vulturii sunt destul de eficienti in a dobora dronele. De fapt, anul trecut a aparut un clip video cu un vultur care a doborat un mic aparat de zbor cand s-a apropiat prea mult, demonstrand cat de precis si puternic poate fi un vultur salbatic, asa ca ne putem doar imagina ca unul antrenat este mai eficient.

CITESTE SI:  Dronele fac pe Michelangelo pe cer

Intre timp, companii precum producatorul de dispozitive zburatoare DJI au inclus caracteristica geofencing in dronele lor, in care exista anumite zone in care aparatul de zbor nu poate zbura, cum ar fi cladiri guvernamentale, aeroporturi si asa mai departe.