VIDEO: Politia din Regatul Unit ii sperie pe hackerii tineri

Politia din Regatul Unit ii sperie pe hackerii tineri

Hacking-ul este o infractiune, iar ceea ce fac cei mai multi hackeri este sa-si acopere urmele. Cu toate acestea, cand esti tanar si crezi ca esti invincibil, uneori aroganta iti poate face probleme si incepi sa lasi urme cu identitatea ta, sau poate ca nici nu te ostenesti cu lucrurile astea, crezand ca actiunile tale sunt nesemnificative si ca nu este nevoie sa fi investigat de politie.

Cu toate acestea, in Regatul Unit, politia locala incearca sa dea hackerilor tineri, sau cel putin celor care vor sa devina, un apel de trezire vizitandu-i in persoana.

CITESTE SI:  VIDEO: Niste hackeri au construit o versiune mecanica real-life a jocului Pong

Ideea este ca datorita faptului ca politia din Regatul Unit li se vor arata in pragul usii, hackerii vor incepe sa realizeze cat de reale sunt consecintele actiunilor lor si ca puscaria este foarte probabila daca sunt prinsi de politia din Regatul Unit.

Aceste vizite ale politiei din Regatul Unit vor fi oferite hackerilor tineri care inca nu au comis nicio infractiune. De exemplu, in 2014, a existat un serviciu de hacking denumit Lizard Stresser care a fost folosit pentru a ataca companii ca Microsoft, Amazon si Sony.

CITESTE SI:  Ce e-mailuri avem noi in casuta

Au existat cativa hackeri care s-au inscris pentru acest serviciu care mai apoi a fortat politia din Regatul Unit sa le faca cate o vizita la locuintele lor in speranta ca prin aceasta vizita ii vor speria intr-atat de tare incat inscrierea in vreun serviciu de hacking va fi ultimul lucru pe care l-ar putea face hackerii tineri cand vine vorba despre infractiunile informatice.

CITESTE SI:  Galaxy Note 5 va avea 4GB de RAM

Este aceasta o strategie eficienta? Presupunem ca va trebui sa asteptam si sa vedem, dar ce credeti voi despre asta? Va functiona aceasta tactica de speriat cu politia Regatul Unit, sau crezi ca-i va face pe hackeri sa gaseasca metode mai bune pentru a-si acoperi urmele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *