fbpx

VIDEO: OrCam MyEye 2.0 este un dispozitiv care ajuta orbii sa “vada”

OrCam MyEye 2.0 este un dispozitiv care ajuta orbii sa vada

In trecut, inainte ca tehnologia sa ajunga la forma sa actuala, ajutarea orbului sa “vada” era limitata, in ceea ce priveste optiunile disponibile. Acest lucru a implicat utilizarea alfabetului Braille sau a indiciilor audio care alertau persoanele cu deficiente de vedere asupra mediului inconjurator.

Cu toate acestea, tehnologia a evoluat destul de mult de atunci, iar acum exista gadgeturi care pot ajuta orbii sa “vada” lumea din jurul lor. Un astfel de dispozitiv este OrCam MyEye 2.0 care, dupa cum puteti vedea in clipul video, este o pereche de ochelari care vede lumea din jurul purtatorului orb si care poate transmite acele informatii inapoi la purtator pentru ca acesta sa stie ce se intampla in jurul lui.

CITESTE SI:  VIDEO: Microsoft Surface Laptop 2 e oficial - ce autonomie impresionanta are

Cea mai buna parte este ca acest dispozitiv OrCam MyEye 2.0 pentru orbi se poate potrivi majoritatii utilizatorilor, chiar si celor care poarta ochelari, datorita unui suport magnetic care va ajuta dispozitivul MyEye 2.0 sa se ataseze de ochelarii utilizatorului orb.

CITESTE SI:  ASUS confirma ca are propriul smartphone de gaming pe teava

La purtarea lui, dispozitivul Orcam MyEye 2.0  va putea scana orice suprafata, cum ar fi carti, meniuri de restaurante, panouri de semnalizare, ecrane de telefon, monitoare de computer si multe altele si transmite acele informatii catre purtator.

Utilizatorii orbi sau partial nevazatori trebuie doar sa priveasca catre un obiect pentru ca dispozitivul sa functioneze. Dispune chiar si de recunoastere faciala, iar dispozitivul OrCam MyEye 2.0 il poate avertiza pe purtator in legatura cu cine se afla in fata lor si poate, de asemenea, sa invete numele si sa le repete apoi purtatorului.

CITESTE SI:  Dubai va folosi o masina fara sofer robot pentru a-i ajuta pe politisti sa patruleze strazile

Potrivit cofondatorului si CEO-ului companiei OrCam care a creat dispozitivul MyEye 2.0, Ziv Aviram, “Misiunea noastra este de a-i ajuta pe cei care sunt partial nevazatori, orbi si care au dificultati de citire, inclusiv dislexie sau cei care sufera de oboseala la citire, la studii, munca si la trairea vietilor lor cu un inalt grad de independenta”.