fbpx

VIDEO: O operatiune masiva de frauda la click a fost destructurata in Tailanda

O operatiune masiva de frauda la click a fost destructurata in Tailanda

O banda chineza, care opera un business de frauda la click folosind un numar urias de telefoane mobile pentru a creste vizualizarile de pagina si pentru a-i pacali pe advertiseri in China, a fost destructurata.

Trei indivizi de nationalitate chineza care foloseau telefoane mobile pentru a creste in mod fals numarul de vizualizari de pagina de pe anumite site-uri au fost arestati cand politia a descins la o locuinta inchiriata din districtul Aranyaprathet, Tailanda.

Politia din Tailanda a efectuat o descindere duminica in urma careia a descoperit o operatiune masiva de frauda la click operata de trei cetateni chinezi care au fost ulterior arestati dupa raid.

CITESTE SI:  iPad-ul de buget al Apple care s-ar putea lansa intr-o perioada neobisnuita

Operatiunea de frauda la click a fost derulata printr-un perete de 500 de smartphone-uri care erau in mare parte iPhone-uri precum si cu un numar estimat de 350.000 de cartele SIM.

Barbatii arestati in Tailanda stiau, se pare, ca derulau aceasta operatiune pentru a creste fraudulos numarul de click-uri pe reclame pe WeChat care este cea mai mare aplicatie de mesagerie din China.

CITESTE SI:  Clipuri video interne arata cum se repara un iPhone X

Politia a raspuns informarilor cu privire la niste imigranti aflati in Tailanda in mod ilegal, iar dupa descinderea la o anume locuinta, acestia au descoperit operatiunea de frauda la click.

Barbatii si-au acceptat mai tarziu rolul in investigatie. Chiar daca operatiunea lor de frauda la click a fost doborata, barbatii au inca multe detalii de oferit, cum ar fi cum de au putut sa intre in posesia a atator cartele SIM cand in tari precum Tailanda si China ai nevoie de acte de identitate pentru achizitionarea si inregistrarea de cartele SIM.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Mototorola Moto One Zoom e oficial - pret si specificatii

Bangkok Post titreaza ca, desi Tailanda nu are reguli referitoare la fraudele la click, o astfel de practica a fost de mult timp scoasa in afara legii in China, tara in care acest business este de mult timp ilegal. Indivizii arestati de nationalitate chineza vor fi probabil extradati in tara lor natala de Tailanda.