fbpx
NASA testeaza un implant care incetineste atrofierea masei musculare

NASA testeaza un implant care incetineste atrofierea masei musculare

Sa fii astronaut este o munca grea. Nu numai ca trebuie sa lucrezi multe ore intr-un spatiu mic, dar corpul tau se atrofiaza in microgravitatie. Astronautii petrec mai mult de o ora in fiecare zi facand exercitii fizice. Cu toate acestia, masa lor musculara inca se atrofiaza. Dupa sase luni in spatiu, astronautii au nevoie de obicei de ajutor pe Pamant atunci cand merg pe jos.

Pentru cei care nu stiu, atrofia masei musculare apare atunci cand nu ne folosim in mod regulat masa musculara, ceea ce duce la slabirea si la atrofierea ei. Acest lucru este deosebit de raspandit la astronauti, deoarece mentinerea masei musculare in timp ce se afla in spatiu poate fi o problema, iar astronautii de obicei necesita fizioterapie dupa ce se intorc pe Pamant dupa misiunile lor in spatiu.

CITESTE SI:  Un studiu NASA va ajuta la identificarea planetelor potential locuibile

In mod evident, atrofierea masei musculare este o problema, mai ales daca exista planuri pentru misiuni spatiale extinse, insa NASA lucreaza la asta. Agentia spatiala NASA testeaza implanturi care pot oferi medicatie purtatorului in timp ce se afla in spatiu.

CITESTE SI:  Cel mai mare SSD din lume are un spatiu de stocare de 100TB!

In prezent, implanturile pentru masa musculara sunt testate pe niste animale mici pe Statia Spatiala Internationala, ceea ce, din nefericire, inseamna ca implanturile agentiei NASA sunt departe de a fi pregatite si/sau aprobate pentru uz uman.

Exista, de asemenea, beneficii pentru aceasta medicatie si pentru aplicarea acesteia, putand fi folosita nu doar de astronautii NASA, ci si de pacientii care se afla pe Pamant si care ar putea intampina probleme similare de atrofiere a masei musculare, fie din cauza unor dizabilitati, fie din cauza faptului ca au stat in coma si asa mai departe.

CITESTE SI:  VIDEO: Un individ a printat 3D o replica a motocicletei Honda CB500 din 1972

Faptul ca implantul pentru masa musculara al agentiei NASA se poate purta si ca elibereaza medicatia de la distanta insemna ca si cei care se afla in zone indepartate ale lumii pot beneficia de acesta, deoarece medicii pot ajusta doza fara sa fie nevoie sa fie acolo.