VIDEO: NASA publica un nou clip video ametitor cu planeta Pluto

NASA publica un nou clip video ametitor cu planeta Pluto

NASA a facut publice sute de fotografii cu planeta Pluto de la zborul din luna iulie, dar cativa dintre ei sunt mai cu mot prin ceea ce fac. Un nou clip video facut public astazi nu face exceptie.

Agentia NASA a luat imaginile capturate de Linear Etalon Imaging Spectral Array, sau LEISA, si le-a combinat pentru a crea clipul video colorat cu Pluto pe care il poti vedea mai jos.

Sa vezi nenumarate noi fotografii de inalta rezolutie cu planeta Pluto a fost unul dintre cele mai tari lucruri anul acesta, in iulie au fost capturate niste fotografii uimitoare cu cea mai indepartata planeta din sistemul nostru solar, dar astazi NASA are ceva mult mai bun.

CITESTE SI:  Cand va lansa Ford o retea de masini fara sofer la scara larga

NASA a lansat un nou clip video colorat si ametitor cu planeta Pluto si ca iubitor a tot ceea ce inseamna spatiu, voi lua asta ca si un cadou de Craciun.

NASA a adunat impreuna imaginile create de Linear Etalon Imaging Spectral Array (o clasa de camera hiperspectrale), iar apoi le-a unit impreuna pentru a crea acest clip video uluitor cu planeta Pluto.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce smartphone-ul pliabil Xiaomi e similar cu Mate X

Clipul video a fost de fapt grabit de 17 ori fata de rata originala de cadre, iar NASA sustine ca culorile au fost “translatate”, pentru ca Linear Etalon Imaging Spectral Array este capabil doar sa captureze lumina infrarosie.

Viteza si culorile false dau clipului video efectul ametitor si aproape ca te face sa simti ca tu esti cel care zboara pe langa planeta in timp ce porti ochelari de difractie.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce tehnologie noua va folosi noul joc mobil Minecraft al Microsoft

Noua echipa New Horizons, cei care conduc naveta spatiala care a zburat pe langa Pluto in acest an, lanseaza deseori asemenea imagini ametitoare, pentru ca ei folosesc culori false la extreme cu scopul de a exafera diferentele de pe suprafata planetei Pluto. Nimeni nu poate nega, totusi, ca clipul video al NASA este nemaipomenit cand il privesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *