fbpx
Motivul aparitiei luminii albastre pe cerul din New York

VIDEO: Motivul aparitiei luminii albastre pe cerul din New York

O lumina albastra stralucitoare a luminat cerul in Queens, New York, joi noapte. Oamenii au impartasit filmari pe Twitter cu acest fenomen, fiecare fiind la fel de confuz ca ceilalti.

O intamplare similara a avut loc si in Los Angeles in 2015, cand o lumina albastra a luminat cerul din New York noaptea. Unii dintre oameni au dat atunci vina pe OZN-uri si pe fantome.

Oamenii din orasul New York au fost luati prin surprindere atunci cand noaptea pe cer a aparut o lumina albastra pulsanta. Aceasta lumina cerul orasului New York si putea fi vazuta de la kilometri distanta.

CITESTE SI:  Ce caracteristica va inchide Facebook si de ce

Multi au apelat la retelele sociale pentru a afla ce se intampla, avand in vedere ca totul parea destul de inspaimantator. Se pare ca lumina albastra pulsanta de pe cerul din NY a fost cauzata de o defectiune a unei centrale electrice.

S-a crezut initial ca fenomenul a fost cauzat de o explozie de la centrala Con Edison din Astoria, Queens. Compania de care apartine centrala electrica a confirmat intre timp ca nu a existat nicio explozie.

CITESTE SI:  Urmatorul Apple Watch ar putea primi pentru prima data asta

Denumind lumina albastra pulsanta de pe cerul din New York “arc electric”, Con Edison a spus ca problema a fost cauzata de o defectiune electrica. De asemenea, a adaugat ca nu exista raniti ca urmare a defectiunii.

Con Edison investigheaza motivul defectiunii. Un arc electric este in mod normal vazut atunci cand curentul electric trece printr-un mediu care nu conduce electricitatea, cum ar fi aerul.

Avand in vedere ca reactioneaza cu gazele, se creeaza pe cerul din New York o plasma albastra care poate conecta doua obiecte care practic servesc ca electrozi. “Defectiunea electrica a echipamentului de 138.000 de volti a provocat un arc electric care a putut fi vazut intr-o zona extinsa”, a adaugat compania in declaratie. Compania mai spune ca echipamentul afectat a fost izolat la doar o singura sectiune a substatiei.