fbpx
MIT dezvolta un robot tamplar care poate produce mobilier personalizat

VIDEO: MIT dezvolta un robot tamplar care poate produce mobilier personalizat

Daca doriti sa construiti mobilier personalizat, de obicei trebuie sa stiti sa lucrati cu fierastraul si sa alocati zile atat pentru proiectare, cat si pentru taierea fiecarei bucati. CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory) de la MIT ar putea avea o solutie mai buna: sa lase un calculator si  un robot tamplar (sau mai multi) sa lucreze din greu.

Deoarece cu totii avem corpuri cu constitutii si forme diferite, un scaun care este confortabil pentru cineva s-ar putea sa nu fie confortabil pentru o alta persoana. Sigur, ati putea avea mobilier personalizat, dar acesta poate fi incredibil de scump de produs.

CITESTE SI:  Elon Musk despre interfata creier-calculator Neuralink pe care o va dezvalui in curand

Asta daca nu cumva alegi sa-l construiesti singur. Dar daca nu aveti experienta in tamplarie? Multumita celor de la CSAIL al MIT, s-a creat un robot tamplar care va construi mobilier personalizat pentru tine.

Utilizatorii trebuie doar sa personalizeze sabloane de mobilier gata create si gata. Odata ce termini, robotul tamplar al MIT va taia partile pentru tine. Totusi, va trebui sa asamblezi singur partile, dar credem ca va fi probabil un lucru mult mai usor decat sa incerci sa creezi singur o piesa de mobilier, mai ales daca ai experienta zero cu astfel cu lucruri.

CITESTE SI:  Ce ce pret se vinde robotul Spot al Boston Dynamics

Robotul tamplar AutoSaw de la MIT este inca foarte simplu, in sensul ca acesta se limiteaza la obiecte si mobilier de uz casnic, cum ar fi scaune, birouri si mese, dar se spera ca in cele din urma robotul tamplar MIT ar putea fi adaptat la proiecte mai mari si, eventual, la sarcini complexe precum gaurirea si chiar lipirea.

CITESTE SI:  VIDEO: Robotul Honda in caz de dezastre poate urca pe scari

Avand in vedere ca exista roboti care pot pune caramizi mai rapid decat pot oamenii, presupunem ca un robot tamplar de la MIT care produce mobilier nu este ceva prea exagerat. Cei care sunt curiosi sa vada dispozitivul AutoSaw in actiune, pot urmari clipul video al MIT de mai jos.