fbpx
Microsoft ii va ajuta pe profesori sa foloseasca Minecraft in clasa

VIDEO: Microsoft ii va ajuta pe profesori sa foloseasca Minecraft in clasa

Desi probabil Minecraft a creat o simpla lume deschisa care le permite gamerilor sa construiasca propriile lor lumi si constructii, acesta a evoluat intr-un final, iar de-a lungul timpului acesta a devenit mai mult decat un joc.

De fapt, profesorii au descoperit ca jocul Minecraft este destul de util pentru ca ii poate invata pe copii despre tehnologie, stiinta si chiar sa scrie cod.

Acestea fiind spuse, avand in vedere cat de puternica este aceasta unealta, profesorii trebuie mai intai sa stie cum sa o foloseasca inainte de a-i invata pe altii, nu-i asa?

CITESTE SI:  Cum permite Microsoft detectarea cancerului cervical mai bine ca medicii

Este ca si cum profesorii trebuie mai intai sa fie instruiti inainte de a preda, deci acest lucru se aplica si aici. Din acest motiv, Microsoft a decis sa lanseze un site dedicat pentru profesori cu scopul de a-i invata pe acestia sa stapaneasca arta jocului Minecraft.

CITESTE SI:  Windows 10 Creators Update s-a lansat. Vezi ce este nou

Cum functioneaza asta? Ei bine, va exista o platforma pe care profesorii se vor aduna si discuta despre acest joc al Microsoft. Astfel, acestia vor putea impartasi cunostinte unii cu altii.

“Minecraft in educatie le permite elevilor sa viziteze o civilizatie straveche si sa creeze un decor pentru o poveste. Este explorarea conceptelor de matematica folosind blocuri Minecraft. Este practicarea colaborarii, rezolvarii problemelor si a abilitatilor de conducere in timp ce proiectezi experimente si iti demonstrezi maiestria. Minecraft in educatie consta in profesorii inspirati de elevii lor sa creeze, sa exploreze si in elevii motivati sa invete”, potrivit Microsoft.

CITESTE SI:  Acest joc online te invata sa detectezi stirile false

Site-ul companiei Microsoft inca nu este gata, dar intre timp poti urmari clipul video de mai jos pentru a-ti face o idee cam la ce te poti astepta.