fbpx

VIDEO: La ce ar fi utila caracteristica Aloha a Facebook de recunoastere a vorbirii

La ce ar fi utila caracteristica Aloha a Facebook de recunoastere a vorbirii

Compania Facebook a fost un pic lenta cu privire la revolutia vocii computerizate. Aceasta nu are un asistent virtual, boxa sa inteligenta se afla inca in dezvoltare, iar unele aplicatii precum Instagram nu sunt complet echipate pentru comunicatii audio.

Companii precum Apple, Google, Microsoft, Samsung si Amazon par sa aiba proprii asistenti virtuali. Asta inseamna ca Facebook este una dintre companiile tehnologice majore care inca nu au asa ceva.

Compania a explorat domeniul asistentilor virtuali in trecut cu “M”, desi mai devreme in acest an s-a anuntat ca proiectul a fost inchis. Cu toate acestea, se pare ca Facebook ar putea testa un alt asistent virtual, sau cel putin lucreaza la ceva similar.

CITESTE SI:  Ce defect de securitate are cipul T2 din Mac-urile Apple

Asta potrivit unei descoperiri a cercetatoarei Jane Manchun Wong care a descoperit in trecut diverse caracteristici viitoare pentru Facebook si Instagram. Denumita “Aloha”, se pare ca aceasta este o caracteristica de recunoastere a vorbirii la care lucreaza Facebook.

CITESTE SI:  Acest dispozitiv Apple ar putea deveni modular

Nu este clar care este scopul acestei caracteristici Aloha de recunoastere a vorbirii, dar, dupa cum remarca TechCrunch, acum cativa ani sursele sale i-au spus ca Facebook dorea sa dezvolte propriul soft de recunoastere a vorbirii pentru a transcrie conversatii ocazionale intre amici – care au tendinta de a folosi jargoane si termeni colocviali.

La randul sau, acest soft de recunoastere a vorbirii ar permite o procesare mai fireasca a limbajului, spre deosebire de modul formal in care vorbim cu asistenti virtuali, cum ar fi Alexa sau Google Assistant.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cand renunta Apple si Google la instrumentul pentru urmarirea contactilor

Nu este clar daca caracteristica Aloha de recunoastere a vorbirii are vreo legatura cu planurile companiei de a lansa o boxa inteligenta, un dispozitiv pe care Facebook l-a amanat dupa scandalul de confidentialitate marca Cambridge Analytica de mai devreme in acest an. In orice caz, va trebui sa asteptam si sa vedem daca vor aparea mai multe detalii despre caracteristica de recunoastere a vorbirii – Aloha.

Facebook